Moving time  5 hours 23 minutes

Time  8 hours 28 minutes

Coordinates 2165

Uploaded July 28, 2019

Recorded July 2019

-
-
8,315 f
5,706 f
0
1.9
3.8
7.53 mi

Viewed 618 times, downloaded 5 times

near Poarta, Braşov (România)

Cabana Malaiesti
Situat pe versantul nordic al Muntilor Bucegi, in Valea Malaiesti, intr-un cadru alpin spectaculos, cu privelisti deosebit de frumoase, Cabana Malaiesti ofera adapost turistilor care vor sa cunoasca aceasta zona de pe versantul nordic al masivului.
Capacitate: 100 locuri in camere cu 3, 4, 6, 9 si 14 paturi
Prezenta permanenta asigurata dl. Ion Adamuta
Se servesc bauturi alcoolice si nealcoolice, precum si mancare calda (supe, ciorbe, etc)
Interzis accesul cu orice mijloc de transport motorizat – aviz amatorilor – precum si ascultatul manelelor!
Cazarea costa 35 lei de persoana.

Vârful Omu din Munții Bucegi este vârful muntos clasat al șaselea între vârfurile muntoase din România, situat în Masivul Bucegi, reprezentând cel mai înalt punct al acestui masiv.
Conform direcției Topografice Militare Române (DTM), la borna topografică din spatele stației meteorologice sunt 2.504,9 metri. Această estimare se regăsește pe foaia topografică L-35-87-D-b, 1:25.000 (1982) din cadrul ministerului. Această bornă din beton face parte din rețeaua de triangulație ordin I a României. La baza Cabanei Omu înălțimea este de 2.507 m, cu 2 metri peste borna topografică. Cel mai înalt punct natural din Munții Bucegi este de 2514 m, în vârful stâncii (bolovanului).

Cabana Omu, Muntii Bucegi
Altitudine: 2505 m
Capacitate: 30 locuri in dormitor comun cu priciuri in camere la etaj
Bufet permanent
Nu este izvor la cabana
Nu este curent electric

Dorim sa informam iubitorii muntelui ca la Statia Meteorologica Vf. Omu, in urma unei decizii luate de conducerea Administratiei Nationale de Meteorologie, CAZAREA ESTE STRICT INTERZISA. Va rugam, in drumetiile ce intentionati sa le organizati, sa va informati despre cabana turistica Vf. Omu daca este deschisa si daca au locuri de cazare, si astfel sa evitati o situatie neplacuta atat pentru dumneavoastra cat si pentru meteorologii care pot fi sanctionati inclusiv cu desfacerea contractului de munca in cazul nerespectarii deciziei de mai sus.

Prima constructie pare a fi cea ridicata in 1888 de catre Siebenburgischer Karpaten Verein (SKV). Inaugurarea a avut loc la 2 septembrie iar cabana a fost cunoscuta sub numele de “Casa de piatra de la virful Omul”. In anul 1900 este construita o a doua cabana, din lemn, de catre Societatea Carpatina Sinaia. Cele doua constructii functioneaza o perioada simultan. In octombrie 1911 cabana de lemn este distrusa de un incendiu.
Anul urmator, in 1912, Societatea Carpatina Sinaia hotaraste refacerea cabanei dar actiunea ramine doar in proiect. Planurile sint preluate de catre Societatea Turistilor din Romania (STR). Nici aceasta asociatie nu reuseste sa materializeze proiectul.
In 1924, Hanul Drumetilor, grupare constituita de citiva fosti membri ai STR, incepe realizarea elementelor unei cabane pe care intentionau sa o boteze “Casa Zorilor”. Acestea sint facute in curtea Fabricii de Hirtie a fratilor Schiel din Busteni urmind apoi sa fie urcate cu telefericul pe muntele Piatra Arsa si, de aici, transportate pe virful Omul. Hanul Drumetilor nu a putut duce pina la capat constructia, societatea dizolvindu-se in 1925.
In acelasi an lucrarea este preluata de Turing Clubul Romaniei care incepe asamblarea cabanei in luna septembrie. In ianuarie 1926 constructia era deja ridicata pe virf. Inaugurarea oficiala a avut loc la 7 august 1926. Intre 1936 si 1937 au loc lucrari de extindere, rezultatul fiind cladirea care se pastreaza aproximativ in aceeasi forma pina astazi. oldOmu-300x213
Fiind prima cabana de piatra construita in Bucegi (3 septembrie 1888) cabana Omu este situata pe cel mai inalt varf al Muntilor Bucegi fiind cea mai inalta baza turistica din tara noastra. De jur imprejurul ei, privelistile se desfasoara grandioase si variate sirurile de munti, separate de vaile pe care s-au cuibarit asezarile omenesti, dominand perspectivele pana departe la orizont.
Cabana Omu este un adapost mult apreciat de turistii care vin sa admire frumoasa panorama a inaltimilor de pe acest varf renumit si prin vanturile sale care rareori contenesc.
Statiile CFR cele mai apropiate: Sinaia, Busteni si Predeal, pe linia Bucuresti – Brasov si Rasnov, pe linia Brasov – Zarnesti.

Vârful Bucura (cunoscut și sub denumirea de Vârful Bucura Dumbravă sau Vârful Ocolit) este al doilea vârf ca înălțime din masivul Bucegi cu 2503 m. El se găsește la mică distanță de vârful Omu și Cabana Omu. Deși este printre puținele vârfuri din România ce depașesc înălțimea de 2500 m, este mai puțin cunoscut, "eclipsat" probabil de mult mai celebrul său vecin, vârful Omu.

Vârful Bucșoiu este vârful muntos clasat al treilea între vârfurile muntoase din Munții Bucegi, cu altitudinea de 2.492 m, fiind depășit doar de Omu, 2.507m și Bucura Dumbravă, 2.503 m. Accesul pe vârf se poate face din mai multe direcții : dinspre vârful Omu, dinspre cabana Poiana Izvoarelor sau dinspre valea Mălăiești prin Brâna Caprelor. Este vizibil de pe creasta Munților Piatra Mare, precum și de pe Valea Râșnoavei.

Brana Caprelor - e unul din cele mai spectaculoase trasee marcate din Romania. ATENTIE!!! traseu interzis iarna

View more external

Refuge

Cabana Malaiesti

indicator traseu
Refuge

Cabana Malaiesti

punct de pornire traseu
Intersection

indicator spre Brana Caprelor

Intersectie cu traseul Brana Caprelor
Information

intrare pe Hornul Mare

Photo

Hornul Mare

Photo

Hornul Mare

indicator
Photo

Hornul Mare

Mountain pass

Saua Hornurilor

Photo

Hornul Mic

Photo

Photo

Intersection

Indicator

Intersection

indicator

Summit

cabana Omu - varful Omu 2507m

Summit

Varful Bucura Dumbrava 2503m ( varful Ocolit )

Varful Bucura Dumbrava 2503m ( varful Ocolit )
Summit

Varful Capul Morarului 2501m

din punctul meu de vedere nu indeplineste conditiile de varf :d
Summit

Statia Meteo - varful Omu 2507m

Intersection

Intersectie - indicator

spre varful Bucsoiu
Intersection

Intersectie - indicator - varful Bucsoiu

spre varful Bucsoiu
Mountain pass

Saua Bucsoiului

Saua Bucsoiului
Summit

varful Bucsoiu 2492m

varful Bucsoiu 2492m
Intersection

Intersectie - indicator - spre Brana caprelor

Intersectie - indicator - spre Brana caprelor
Photo

Brana Caprelor

Brana Caprelor - Muntii Bucegi
Photo

Brana Caprelor - Muntii Bucegi

Brana Caprelor - Muntii Bucegi
Photo

Brana Caprelor - Muntii Bucegi

Brana Caprelor - Muntii Bucegi
Photo

Brana Caprelor - Muntii Bucegi

Brana Caprelor - Muntii Bucegi
Intersection

Intersectie - indicator - spre Brana caprelor

Brana Caprelor - Muntii Bucegi
Photo

Indicator spre Brana Caprelor - Muntii Bucegi

spre Brana Caprelor - Muntii Bucegi
Photo

Photo

Refuge

Cabana Malaiesti

Comments

    You can or this trail