Coordinates 265

Uploaded October 28, 2019

-
-
522 f
270 f
0
1.0
1.9
3.85 mi

Viewed 63 times, downloaded 0 times

near La Torre Vella, Catalunya (España)

Sortida a la Muntanya Gran, que separa L'Estartit de L'Escala, per visitar la zona a on hi havia hagut la Base Americana Loran, que va estar en funcionament des del 1961 fins al 1994.
La base de l'Estartit era una estació de transmissions que formava part de la xarxa de bases del sistema Loran. Estava gestionada pel servei de guardacostes dels Estats Units, i tenia com objectiu operar en el sistema Loran, acrònim de Long Range Aid to Navigation (ajuda a la navegació de llarg abast), i del qual les bases agafaven el nom. Aquest sistema serveix perquè un vaixell pugui saber quina és la seva situació mitjançant la utilització de senyals de ràdio emeses des de terra.
El 1994, cinc anys després de l'acabament de la guerra freda i coincidint amb el desenvolupament del GPS, els guardacostes nord-americans van deixar la base i es va desmantellar l'antena de 200 metres d'alçada, que ja s'havia convertit en una marca inconfusible de la silueta del poble.
Avui les instal·lacions estàn enrunades i en venda.
En direcció a la costa trobem una sèrie de bunkers que formaven part de la línia de defensa que va fer construir en Franco per la paranoia que tenia de protegir Espanya contra una hipotètica invasió de les forces Aliades després de la Segona Guerra Mundial.
Hem pogut entrar en un dels bunkers i baixar unes escales i fer un llarg passadís soterrani que un altre visitant ens ha dit que té centenars de metres i diferents nivells.
Ens hem passejat per aquesta zona fins els penya-segats de Miladones i de Punta Ventosa i fins i tot hem vist des de dalt del penya-segat uns dofins jugant a prop d'una barca.
S'ha de dir que nosaltres hem pujat en cotxe fins a dalt de la Muntanya Gran, però aquest accés és tancat els mesos d'estiu pel perill d'incendi. Els mesos d'estiu doncs, el cotxe es deixa a prop de la Torre Ferrana.
Parking

Inici ruta

Intersection

Esquerra, enllaç GR.

Ruins

Antiga Base Americana de LORAN

Ruins

Bunker

Ruins

Emplaçament d'una bateria.

Ruins

Emplaçament d'una bateria i Bunker soterrani.

panorama

Panoràmica Penya-segat de Miladones

panorama

Panoràmica de la Punta Ventosa

panorama

Panoràmica Punta Ventosa

Ruins

Emplaçament de bateria.

Ruins

Emplaçament de bateria.

Intersection

Esquerra

Intersection

Esquerra

Ruins

Mas Sec

Comments

    You can or this trail