Download

Distance

7.58 mi

Elevation gain

335 ft

Technical difficulty

Moderate

Elevation loss

335 ft

Max elevation

149 ft

Trailrank

52

Min elevation

-59 ft

Trail type

Loop

Moving time

2 hours 23 minutes

Time

2 hours 31 minutes

Coordinates

2113

Uploaded

April 13, 2021

Recorded

April 2021
Be the first to clap
Share
-
-
149 ft
-59 ft
7.58 mi

Viewed 48 times, downloaded 7 times

near Stuivenberg, Flanders (Belgique)

De Drie kastelenwandelroute verkent de domeinen Tillegem, Tudor, Beisbroek en Chartreuzinnenbos. Via wandelpaden en kasteeldreven doorheen uitgestrekte bossen, heideveldjes, graslanden en hoogstamboomgaarden ontdek je het gevarieerde boslandschap ten zuiden van Brugge. Onderweg getuigen de kastelen van Tillegem, Tudor en Beisbroek van de rijke leefwereld van de Brugse elite door de eeuwen heen. Daarnaast brengt de route je ook naar historische hofstedes zoals ‘Hoeve Aandekooi’, ‘Hoeve Pereboom’ en ‘Hoeve Hermitage’. Ook de Rosmolen, de ‘Ster’ en het voormalig Kartuizerinnenklooster ‘Sint-Anna-ter-Woestijne’ komen aan bod.
https://www.westtoer.be/nl/drie-kastelenwandelroute

Start: Parking Domein Tillegem, Wittemolenstraat 128, 8200 Sint-Michiels
Alternatieve start: Parking Tudor, Zeeweg 147, 8200 St Andries Brugge
Bewegwijzering: De route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.
Photo

Foto

Photo

Foto

Photo

Foto

Castle

Kasteel

Castle

Kasteel

Het imposante neogotische kasteel van Tudor is één van de recentste kastelen in het Brugse. Gebouwd in 1904, compleet met siertuin, ommuurde moestuin met woning en koetshuis. Tijdens de wereldoorlog sprong het mooie kasteel al gauw in het oog van de bezetters. De voorzieningen voor hun hoofdkwartier lieten hun sporen na in de toegangsdreef. Met de aanleg van de autostrade verdween de woning bij de kruidentuin onder de sloophamer. Het koetshuis werd een tea-room, het kasteel ging over in privéhanden. De omliggende tuinen, bossen en kruidentuin zijn openbaar domein en eigendom van de Stad Brugge. Recent werd de siertuin opnieuw aangelegd in een onderhoudsvriendelijker concept. Natuurwaarde en beleving staan hier voorop.
Photo

Foto

Photo

Foto

Pluto
Photo

Foto

Saturnus
Castle

Kasteel

Het kasteel Beisbroek werd in 1830 opgetrokken in het 98 ha grote groendomein Beisbroek. Binnen in het kasteel vind je het Natuurcentrum en de Volkssterrenwacht. Je leert er alles over de natuur ter land en de sterren in de lucht!
Photo

Foto

Ceres
Photo

Foto

Photo

Foto

Beisbroekdreef
Religious site

Religieuze plek

Tree

Boom

Chartreuzinnenbos
Photo

Foto

Photo

Foto

Photo

Foto

Photo

Foto

Photo

Foto

Tillegembos
Photo

Foto

Castle

Kasteel

Het omwalde en gerenoveerde Kasteel van Tillegem is gelegen in een uitgestrekt kasteeldomein met park aan de rand van Brugge. Het Kasteel van Tillegem was tot in 1978 door opeenvolgende adellijke families bewoond. Het provinciebestuur van West-Vlaanderen kocht het kasteel begin jaren ’80 aan. Om het dan tussen 1985 en 1987 grondig te restaureren. Op de gelijkvloerse verdieping herinneren de onthaalruimte, de eikenhouten Lodewijk XV-trap en de vergaderzalen in de 18de-eeuwse salons aan voorbije kasteelglorie. We vinden er werken van de Brugse landschapschilder Jan Beerblock, die de streek zeer detaillistisch weergaf. De 14de-eeuwse kelders met hun dikke muren en bakstenen kruisribgewelven bleven in oorspronkelijke staat bewaard. Je vindt er ook de originele houten paardenboxen. De eerste en tweede verdieping zijn kantoren. Sinds 2002 is de provinciale gebiedsgerichte werking voor de regio Noord-West-Vlaanderen er gehuisvest. Daarnaast vind je er ook RESOC Noord-West-Vlaanderen, het Regionaal Landschap Houtland, de Bosgroep Houtland, het Steunpunt Groene Zorg en de Dienst Ondersteuningsplatform West-Vlaanderen. Tevens vergaderen de tien burgemeesters van de regio Brugge regelmatig in het kasteel tijdens hun burgemeestersoverleg, aangestuurd door de wvi.
Castle

Kasteel

Kasteel van Tillegem
Castle

Kasteel

Kasteel van Tillegem
Castle

Kasteel

Kasteel van Tillegem
Photo

Foto

Photo

Foto

Kruis der gefusilleerden
Photo

Foto

Photo

Foto

Comments

    You can or this trail