Moving time  2 hours 7 minutes

Time  2 hours 59 minutes

Coordinates 1582

Uploaded March 14, 2021

Recorded March 2021

-
-
82 ft
32 ft
0
1.3
2.7
5.33 mi

Viewed 5 times, downloaded 0 times

near Lochtenberg, Flanders (Belgique)

Voor deze wandeling hebben we de auto geparkeerd aan het woonzorgcentrum De Mick aan de Papestraat 30 te 2930 Brasschaat. Voor de GPS: N51.3083, E004.5440.
De Inslag is een 165 ha groot natuurgebied dat na de Tweede Wereldoorlog bebost werd voor de houtproductie. Samen met het oude kasteeldomein "De Mick" is het een aaneengesloten wandel- en fietsgebied.
Photo

Antitankgracht

River

Mikse Beek

De Mikse Beek is één van de twee beekjes die vanuit het domein De Mik naar de Laarse Beek vloeien. Beide beekjes hebben een laag debiet, maar de waterkwaliteit is wel zeer goed.
River

Antitankgracht

De Antitankgracht die ten noorden van Antwerpen loopt, verbindt de Schelde ter hoogte van Berendrecht met het Albertkanaal in Oelegem. Ze is zo'n 33km lang en ten minste 6m breed. Ze werd net voor de Tweede Wereldoorlog aangelegd om de Duitse tanks tegen te houden die vanuit het noorden Antwerpen zouden naderen. Nu is de gracht een groene attractie waarlangs veel gefietst en gewandeld wordt.
Photo

Mooi hoekje

Photo

Meetstation

De meettoren op het terrein achter de poort staat er sinds 1995 en is 39m hoog. Hij wordt beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos en Universiteit Antwerpen. Hier worden constant metingen uitgevoerd naar de invloed van bossen op de klimaatverandering. De verschillende toestellen op en rond de toren meten de windsnelheid, de temperatuur, de luchtdruk, de hoeveelheid neerslag en de hoeveelheid CO2 in de lucht. Op wereldniveau is het één van de oudste in zijn soort.
Photo

Mooi hoekje

Photo

De Woudloper

Het kunstwerk in de buurt van de Torenpoort werd in 2005 gemaakt door Winke Besard, een Brasschaatse kunstenares en docente aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Het houten beeld past perfect in het kader van het domein.
Photo

Poortgebouw

Castle

Toegangspoort

In 1830 werd deze toegangspoort tot het domein De Mick gebouwd in opdracht van baron Jean-Michel van Havre. Het zou een kopie zijn van een stadspoort in Bourges, Frankrijk. Aan de noordzijde prijkt boven de ingang het wapenschild van de familie Della Faille, aan de zuidzijde een engel met kind.
Photo

Golem

Het houten beeld dat we rechts van ons op het grasperk zien, is een "golem". Het beeld is van recente datum (2019) nadat een vorig exemplaar door vandalen in brand werd gestoken. Een golem is een mythologische figuur uit de Hebreeuwse cultuur, die helpt bij het verwerken van verdriet. Boodschappen in die zin kun je dan ook bij hem achterlaten.
Castle

Hof Ter Mick

Het Hof Ter Mick dateert uit 1785. De belangrijkste bewoners waren H.J. Stier d'Aertselaer (bouwheer), Baron van Havre en nog later de familie Della Faille de Leverghem. Nu is het een herstellingsoord.
Photo

Zorgcentrum

Het revalidatiecentrum De Mick maakt deel uit van het ziekenhuis AZ Klina en beschikt over 122 bedden. Daarnaast is "De Mick" ook een woon- en zorgcentrum met meer dan 100 permanente bewoners. "De Mick" is bijna 100 jaar oud en werd opgericht voor de behandeling van patiënten met longtuberculose.

Comments

    You can or this trail