Moving time  2 hours 37 minutes

Time  5 hours 47 minutes

Coordinates 2334

Uploaded December 15, 2018

Recorded December 2018

-
-
1,921 f
661 f
0
2.0
4.1
8.19 mi

Viewed 283 times, downloaded 14 times

near Vilanova de la Roca, Catalunya (España)

Bosc Màgic d'Orrius
Aquest bosc situat en el terme municipal de la Roca del Vallès és conegut en el món de l'ocult i l'esoterísme.
Voltant per dins del bosc trobarem roques, de diferents tamanys, que són treballades i esculpides amb motius al·liens a aquest món de l'esoterísme, però amb una habilitat sorprenent i admirable.
TRobarem el Moai, l'Elefant, l'Indi ...
Després tornarem a la Ruta Prehistòrica i visitarem la Pedra de les Creus, el dolmen de Can Gol-II, la Roca Foradada i la Pedra de les Orenetes ...tot bastant a prop una cosa de l'altra!

Ruta prehistòrica I · Can Gol - Sant Bartomeu · (PR-C 36)
http://www.laroca.cat/projectes/parc/ruta_ruta1.php
Un camí dels més antics del nostre país
Els paisatges de La Roca tenen una petjada de mil·lennis d’ocupació humana evidenciats a través dels nombrosos jaciments arqueològics documentats. En destaquen els que s’agrupen amb la denominació de “Ruta Prehistòrica de la Roca”, localitzats en els límits del Parc de la Serralada Litoral, entre els municipis de la Roca del Vallès i Òrrius. Tot seguint l’antic traçat del camí que comunicava el Vallès Oriental amb el Maresme, i que passava per l’ermita de Sant Bartomeu de Cabanyes i per la proximitat de l’assentament íber de Céllecs, s’hi troben els diversos jaciments: el dolmen de Can Gol I, el dolmen de Can Gol II, la Pedra Foradada (cova artificial), la Pedra de les Orenetes (un abric amb pintures rupestres), la Pedra de les Creus (roca amb inscultures), el Plat del Molí, el dolmen de Céllecs. A aquest primer traçat, cal sumar-n’hi un segon tram que es localitza en el sector nord-est del municipi, al voltant del mas de Can Planes, en destaca el dolmen de Can Planes, la Pedra de l’Escorpí i la Pedra Foradada de Can Planes (cova artificial).

Cada un d’aquests elements, situats en llocs estratègics segons la seva funció i època, es troben interrelacionats per dos elements cabdals del coneixement històric: l’espai i el temps. La marca de les roderes indica un traçat, un camí, que es relaciona amb cada un dels béns patrimonials al llarg del temps, un temps que s’inicià ara fa més de 5000 anys. Es podria afirmar, doncs que el traçat d’aquest camí esdevé en un dels més antics de la història del nostre país.

Ruta prehistòrica I · Can Gol - Sant Bartomeu · (PR-C 36)
Aquest itinerari, senyalitzat en blau, transcorre entre la finca de can Gol i Sant Bartomeu de Cabanes. Des d’aquest lloc, on es troba l’ermita, pot enllaçar amb un segon itinerari, senyalitzat en rosa, que porta de Sant Bartomeu de Cabanyes a Can Planes, fins al centre del poble de La Roca del Vallès. Abans però, i des de Sant Bartomeu, es pot enfilar cap el Turó de Céllecs on s’hi localitza l’assentament íber, si bé a l’actualitat es troba en precàries condicions per ser visitat.

Aquest itinerari permet conèixer l'anomenada Zona Arqueològica de Céllecs, de característiques excepcionals per l'elevada concentració de monuments històrico-arqueològics que hi ha. Es tracta d'una sèrie de jaciments megalítics datats bàsicament entre el 3500 aC i el 1800 aC. - coincidint amb el final del període neolític i l'edat del bronze.

Els monuments que es troben en aquest tram són, de sud a nord: Can Gol I, Can Gol II, la Roca Foradada, la Pedra de les Orenetes, la Pedra de les Creus, el Plat del Molí, el Dolmen de Céllecs i l’ermita de Sant Bartomeu. Es pot finalitzar aquest primer tram en el jaciment íber de Céllecs.
Parking

Parking urbanització la Pineda

Archaeological site

Roca Foradada de Can Gol

Archaeological site

Dolmen de Can Goll II

Archaeological site

Bolet

Curios Bolet tallat ddidectament a la pkanta de un Pí
Archaeological site

Pedra de les Creus

Archaeological site

Tron del Rei

Archaeological site

Plat del Reí o del Molí

River

Río

Archaeological site

Elefant

Archaeological site

Moai i Indi Mahori

River

Río

fountain

Font de Sant Bartoneu

Intersection

Bifurcació

Waypoint

Mas Cellecs

Sacred architecture

Ermita de Sant Bartomeu de Cabanyes

panorama

Zona Escalada I

panorama

Zona Escalada II

panorama

Zona Escalada II

Summit

Turó Rodó

Cave

Cova del Turo Rodo

Summit

Turó de Cellecs

Archaeological site

Poblat Iberic de Cellecs

Photo

Poblat iberic

panorama

Cadireta del Valles o Mirador de Cellecs

Mountain pass

Torre de Cellecs i Turó del Castell

Intersection

Bifurcació

Archaeological site

Dolmen de Cellecs o Cabana del Moro

Archaeological site

Pedra de les Orenetes

1 comment

You can or this trail