Time  2 hours 2 minutes

Coordinates 790

Uploaded July 28, 2016

Recorded July 2016

-
-
1,178 f
594 f
0
1.3
2.6
5.29 mi

Viewed 1390 times, downloaded 65 times

near Borriol, Valencia (España)

La ruta s'inicia a l'encreuament del carrer de sant Vicent amb l'avinguda de Saragossa de la localitat de Borriol. Des d'allà hem de seguir per la via que duu el nom de la capital de l'Aragó. Poc més endavant, per damunt del pont de la Platera, creuem el barranc de Cominells, i continuem fins a fer cap a una rotonda.

Hem d'agafar l'eixida que porta cap a la urbanització de la Coma. Creuem la CV-10 per un pont i, a l'altra rotonda que ens trobem, continuem pel camí de la Coma. Creuem el riu de Borriol i, a poc a poc, comencem a guanyar altura. Borriol queda a la nostra dreta.

Després d'un revolt a esquerra, on enfront ens queden un parell de casetes de camp, naix un camí a la nostra esquerra. Girem cent huitanta graus i comencem a ascendir d'una manera més pronunciada. Es tracta del camí del Racó de Mes. Aquesta via ronda l'exclusiva urbanització de la Coma per la seua part nord, i és la que, sense abandonar-la, ens porta fins als primers alts de la serra del Desert de les Palmes.

Després de deixar dalt i a l'esquerra el Racó de Mes el camí continua cap a uns camps conreats i comença un tram d'asfalt. Estem novament a prop de la urbanització de la Coma de la qual ara només veurem el que sembla un dipòsit d'aigua.

En arribar a aquest, hem de girar a l'esquerra, en direcció nord, cap a la Llobera. Ara el camí que trepitgem rep el nom de camí de la Llobera. Passem a tocar del mas de Babiloni, que no veurem, i del cim del tossal de la Llobera, que es troba uns metres més enllà.

Ara el camí gira cap al nord. Estem just en la divisòria dels termes municipals de Borriol i de Castelló de la Plana. Caminem uns metres i ens desviem a l'esquerra per a pujar a la casa Verda i al tossal de la casa Verda (358 m.s.n.m.). Les vistes que guaitem des d'ací de tota la Plana de Castelló, la platja de Benicàssim, la Magdalena, el Port, ..., són privilegiades.

Baixem de nou al camí de la Llobera, que darrerament també s'ha conegut com el camí de la casa Verda, i continuem l'excursió cap al nord, en direcció a la Sima. Però no hi arribarem fins allà perquè uns minuts més tard se'ns presenta una cruïlla. Nosaltres hem de prendre el camí de l'esquerra, que baixa, en direcció cap al barranc de Porcs. Aquest barranc també rep el nom de barranc d'Olària, tot i que sembla ser el topònim 'barranc de Porcs' el més genuí a la parla borriolenca.

No tardem en fer cap a una nova intersecció, on de nou hem de tombar cap a l'esquerra, ara fent cas de les marques d'un PR. Anem ara pel camí del barranc de Porcs, o del barranc d'Olària, el qual ens va perdre altura a poc a poc.

Finalment ens aboca a uns camps conreats amb cítrics. Poc més endavant, girem a l'esquerra fent cas del PR. Enfront nostre apareix el maset de Petito, assenyalat com a caseta i sénia de José Linares en un mapa de 1909.

Creuem el Riu i ens incorporem al camí dels Arriers en direcció a l'ermita de sant Vicent, una construcció del segle XVII. Ací fem una última parada abans de mamprendre la marxa en direcció a Borriol per una via paralel·la a la sorollosa carretera CV-10.

Finalment fem cap a la primera de les rotondes que se'ns havien presentat al començament de la ruta i pel mateix camí per on havíem vingut, l'antiga carretera CS-238, ara avinguda de Saragossa, retornem al punt d'eixida, on acabem la ruta.
Barranc de Cominells
Dreta
CV-10
Dreta
Riu de Borriol
Sénia antiga
Castell de Borriol
Esquerra
Dreta
Borriol
Camí del Racó de Mes
El Molinàs
Esquerra
Recte
La Coma
Recte
Castelló
Bassó
Dreta
Oliveres
Camí del Racó de Mes
Esquerra
Port de Castelló
Recte
Casa Verda
Camí de la Llobera
Esquerra
Casa Verda
Paisatge
Castelló
La Magdalena i la platja de Benicàssim
Casa Verda
Tossal de la casa Verda
Recte
Port de Castelló
Paisatge
Esquerra
Esquerra
Camí del barranc de Porcs
Senyal PR
Esquerra
Barranc de Porcs
Barranc de Porcs
Recte
Recte
Ribàs
Ermita de sant Vicent
Maset de Petito
Dreta
Dreta
Riu de Borriol
Recte
Ermita de sant Vicent
Passeig

1 comment

You can or this trail