Moving time  6 hours 4 minutes

Time  9 hours 35 minutes

Coordinates 2929

Uploaded August 10, 2019

Recorded August 2019

-
-
8,490 f
4,883 f
0
2.5
5.0
10.03 mi

Viewed 86 times, downloaded 3 times

near Boldis-Subirá, Catalunya (España)

COMPTE! La baixada des del coll del Montarenyo millor fer-la pel mateix lloc on hem pujat, per l'Estany Estanilles. Per on hem baixat nosaltres hem patit bastant i no hi tornarem: pendent molt fort, roques, tartera, punxes, i cap camí.
Almenys amb nens, no hi tornarem!

Sortim de Boldís per la pista i de seguida ens desviem amunt, entre pista i camp a través arribem a les Bordes de Folguero.

Seguim pujant sense camí, pel dret fent ziga-zaga deixant les bordes al darrere i avall. Trobem el camí i seguim pujant fent "Z" fins que arribem al filat. L'atravessem i girem a l'esquerra, travessem un parell de rierols i seguim caranejant. Sembla que ens allunyem de la vessant de pujar, però el camí torna a girar quasi 180° i enfilem de cara a la vessant.

Tornem a trobar el rierol i el travessem i seguim al seu costat, amunt i ell a la dreta. De seguida comença la pendent de nou, en un tram cremat i on costa veure el camí: ens l'inventem. La referència és una borda en runes a la part de dalt a la dreta.

Hi arribem i seguint pujant deixant la borda a la dreta i allunyant-nos-en amunt i esquerra, també entre troncs cremats. Un cop a dalt girem a la dreta, ara un xic més pla i sense cremats, i pugem mirant la vessant que ens durà al coll del Montarenyo.

Al cap de poc arribem a l'Estany Estanilles, no massa gran ni profund, però un petit oasis per aquí (aigua ben verda ..., però xulu). A partir d'aquí, i mica enica, la paret es va tornant més dreta, sobretot el tram final d'arribar al coll. Es fa pesat, però la recompensa un cop a dalt del coll (2.450m) no té preu: unes "esplanades" tipus estepes, immenses i ben tranquil·les.

Des d'allí, al final de l'estepa veiem que puja el tram final del Montarenyo. Ens hi arribem, molt suau, i fem el cim. Des de dalt, a l'altra banda hi ha uns paisatges impressionants, amb unes carenes verdes que no s'acaben.

Tornem i baixem cap al coll, i un cop allí, ERROR: per no tornar pel mateix camí, voregem el turonet que tenim al costat per baixar directament cap als camins que duen a la Pleta dels Ceps.

És una baixada molt dreta, sense camí, per roques i pedres que van avall, i punxes. Un descuit i te'n vas de dret pel precipici cap a la vall on hi ha la cabana del pastor. Cap a l'esquerra vèiem més avall el camí que dur cap a la Pleta i l'Obac per dalt, però arribar-hi és un PERILL: almenys amb nens (10, 8 i 4 anys).

Se'ns ha fet molt llarg, i després seguint per un caminet amb la cabana a baix a la dreta, i endavant. Hem perdut el camí i hem seguit avançant tot baixant a poc a poc, perquè sabem que uns 50-100m més avall hi ha el camí. Finalment el trobem i arribem a la Pleta dels Ceps, amb vistes formidables cap a Boldís.

Seguim avall i de seguida entrem a l'Obac de Barrés, i pel caminet xino-xano i seguint les marques verdes arribem a la pista que ens duu al trencall per baixar a Boldís Sobirà. Girem a la dreta, passem pel Pla de Guanes, agafem la pista i baixem fins a Boldís, agafant a mig camí el trencall de la dreta que ens baixa pel dret i ens estalvia molta pista (una pusta amb trams llargs plens de grans caques de vaques i mosques, tipus túnel del terror).

I arribem a Boldís passant abans per la font de la Plana per refrescar-nos.

NOTES:
* El ritme de l'excursió el marca el petit de casa, de 4.5 anys, que ha caminat tota l'estona.
* Al pic del Montarenyo (2.590m) només hi hem anat un servidor (el pare) i els dos grans (10 i 8 anys). La mare i el peque s'han quedat al coll (2.450m).
Photo

Comencem a Boldís

Photo

Primer desviament per anar a les Bordes de Folguero

Waypoint

Bordes de Folguero

Photo

Pugem pel dret després de les bordes

Photo

Trobem el camí

Photo

Vistes al mirar enrere: Obac de Boldís i muntanyes de l'oest

Photo

Filat que hem atravessat i girat a la dreta

Photo

Travessem rierol

Photo

Vista per on hem pujat

Photo

Amunt que fa pujada, fins a la borda en runes

Photo

Borda en runes, que deixem a la dreta

Birding spot

Àguila

Photo

Mirant enrere, venim de darrera aquella roca gran, girant a l'esquerra

Lake

Estany Estanilles

Lake

Estany Estanilles

Photo

Pujant després de l'estany, queda més del que es veu

Photo

Coll de Montarenyo

Photo

Des de dalt al Montarenyo

Photo

Camí de baixada i tornada per la Pleta dels Ceps

Photo

Abans d'agafar la baixada perillosa per les roques

Photo

La baixada perillosa que hem fet, perill amb barranc a sota

Photo

Des de la Pleta dels Ceps: les Bordes de Folguero i Boldís Sobirà

Photo

Obac de Barrés

Photo

Camí avall per l'Obac de Barrés

Photo

Les marques verdes ens indiquen el camí fins al pla

Photo

Girem a la dreta cap al Pla de Gusaus

Photo

Pla de Guanes, a punt per la pista final

Photo

Baixem pel dret, a la dreta: val la pena!

Photo

Boldís Sobirà, a tocar

Photo

Retrobem la pista, i cap a la dreta

Photo

Arribats a Boldís Sobirà

Comments

    You can or this trail