Time  6 hours 10 minutes

Coordinates 3051

Uploaded January 23, 2018

Recorded January 2018

-
-
3,619 f
1,114 f
0
2.6
5.3
10.59 mi

Viewed 550 times, downloaded 27 times

near Beuda, Catalunya (España)

RECORDA si et posiciones sobre " Veure més " (de color blau) que es troba al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Google Fotos que té les fotografies de l' excursió.

Sortida - arribada: Beuda. Aquesta excursió va ser la XXV Ruta de Feixina de Beuda i es va fer el dia 21-01-2018.
Anirem per la pista asfaltada que puja a la Collada d'Espinau (direcció nord-oest) fins uns metres abans de Coll de Jou on deixarem la pista i agafarem un camí que volta uns camps per pujar-nos a trobar novament la pista a sota de Can Tries.
Continuarem per la pista tot passant per sobre de la casa de Can Grau. Uns metres més avall, la deixarem i seguirem per una pista que porta a la Font de Rejolins. La seguirem un tros per deixar-la més endavant i agafar un rastre que baixa a trobar el Molí d'en Tries.
Un cop visitat seguirem l'antic canal de l'aigua per arribar a la Font de Rejolins on seguirem el camí (senyals de pintura groga fins el Santuari de la Mare de Déu del Mont) que puja a Coma de roure. En arribar a dalt, trobem la cruïlla de Coma de roure en una feixa planera.
Per Ponent marxa el camí de la Coma de roure, nosaltres seguirem el que marxa al nord-est resseguint una vella pista forestal que més endavant esdevé camí, que ens portarà a la Collada d'Espinau, on trobem la pista asfaltada. La seguirem uns metres per continuar per la pista que marxa tot baixant en direcció a Llevant.
La pista ens baixa a trobar al darrera de la casa d'Espinau, on continuarem per la vella pista que marxa al nord-est, fins que trobarem una cruïlla de camins. Deixarem la pista i seguirem el camí, que ens pujarà a trobar la Font d'Espinau, per continuar fins el Coll de Joncanat (pal indicatiu).
Seguirem pel camí que puja en direcció al sud per arribar al Santuari de la Mare de Déu del Mont (Catalunya Romànica, Vol.IV la Garrotxa, pàg. 137). Es un mirador de 360º a molt bones vistes sobre el Pirineu Oriental (Massís del Canigó, Costabona, Bastiments). Per la cara de Ponent els Rasos de Peguera, la Serra d' Ensija, Taga, Serra Cavallera.... Per el sud, tenim el Puigsacalm, el Castell de Finestres, el Rocacorba .... Per Llevant la Badia de Roses i el Montgrí.
La baixada la farem desfent el camí de pujada, fins trobar a sota del Santuari per la cara nord-est, la cruïlla de camins. Agafarem el que marxa tot baixant en direcció a Llevant, per ràpidament girar al sud per anar a trobar la carretera del Mont.
La seguirem uns metres, tot baixant per agafar el camí que baixa al Monestir de Sant Llorenç de Sous (pintura groga). Un bon tros avall trobem una cruïlla de camins, deixem el camí fressat i la pintura groga que venim seguint, per agafar un rastre que marxa tot baixant en direcció al sud-est a trobar el Monestir de Sant Llorenç de Sous (Catalunya Romànica, vol. IV, la Garrotxa, pàg. 132).
Un cop visitat anirem a trobar la Font de Sous que queda al sud-oest. D'aquí seguirem un rastre (té fites) que ens portarà al camí del Pujant de la Barra. Aquest camí ens permet de baixar per el mig del Cingle, per un cop a baix resseguir-lo per sota.
En l'anada trobarem les restes de l'Ermitorí del monestir de Sous, conegudes com la casa de la Bora i l'Alzina del Malpàs. Una mica més endavant trobem una cruïlla. Deixem el camí que venim seguint i agafarem el que puja en direcció al nord a trobar el Pedró de Sant Jaume.
El creuem i seguim el camí que marxa a Ponent a trobar una pista de desemboscar que seguirem tot baixant fins que esdevé camí que seguirem per baixar a les Planes d'en Vilà, on trobem una cruïlla de camins. Anirem pel que marxa a Llevant per anar a trobar el Pujant d'en Vilà, que ens permet de baixar el Cingle.
Un cop a baix el camí (té fites) ens portarà a la pista asfaltada. Ja només ens restarà desfer el recorregut de l'anada fins a Beuda.
També podeu veure:
Beuda-el Noguer de Segueró-Falgars-Santuari de la Mare de Déu del Mont-St. Llorenç de Sous-Font de Rocapastora

Beuda-Cingle Rocapastora-Cingle Petit-Sous-el Mont-Coll de Dalt-Pedro de S. Jaume-Planes d'en Vilà

Beuda-Sant Miquel de Coma de Roure (XXII Ruta de la Feixina)

Beuda-Pedró de St. Jaume-St. Llorenç de Sous-Mare de Déu del Mont-Falgars-Sta. Maria de Segueró (Embardissada 2016)

Beuda-el Castellot-S. Llorenç Sous-Pas Llop-Coll de Joncanat-Espinau-Coll Pollastric-Coma de roure

Beuda-XXIV Ruta de la Feixina,Sant Sepulcre de Palera-Rajolins-Pujant d'en Vilà

Beuda-Pujant del Grau-S. Llorenç de Sous-Castellot de Falgars-Serrat de la Pina

Beuda-Noguer de Segueró-Puig Morrell-Pedro de Montosa-Can Tries (Embardissada 2011)

Collet d'en Serra (Cabanelles)-Falgars-Santuari del Mont-Coll de Joncanat-el Soler

Pla de St. Benet-Cingle Major-El Ferrers-el Soler-Coll de Joncanat-Pedró de Montosa-Puigbalí-Puig Morrell-St. Benet

Puigbalí-Roc Mirador-Collet de Maniscle-Pedró de Montosa-Coll de Juncanat-el Soler

Pla del Pedró-Castellets-Puig de Malveí-Collada d'Espinau-Sant Miquel de Coma de roure

Camí de Ballurs i Monteia-Camí de Santa Maria a Can Bosc-Camí de Can Bosc a Sales de Llierca

Cartografia Editorial Alpina, mapa Alta Garrotxa.

View more external

 • Photo of Sant Feliu de Beuda
 • Photo of Molí d'en Tries
 • Photo of Font de Rajolins
 • Photo of Cruïlla Coma de roure
 • Photo of Collada d' Espinau
 • Photo of Espinau
 • Photo of Font d' Espinau
 • Photo of Coll de Joncanat
 • Photo of el Mont
 • Photo of Sant Llorenç de Sous
 • Photo of la Bora
 • Photo of l' Alzina del Malpàs
 • Photo of Pedró de Sant Jaume
 • Photo of Pujant d'en Vilà
 • Photo of Font de la Quera

Comments

  You can or this trail