Moving time  3 hours 46 minutes

Time  5 hours 49 minutes

Coordinates 2344

Uploaded October 7, 2019

Recorded October 2019

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
1,551 ft
440 ft
0
2.1
4.1
8.2 mi

Viewed 276 times, downloaded 5 times

near Besalú, Catalunya (España)

Prachtige wandeling vanuit het middeleeuwse Besalu naar het oude voormalige klooster Sant Ferriol en kapel Sagrat Cor (heilig hart).

Met de auto rijden we vanaf de camping in Banyoles naar het stadje Besalu en parkeren op een giga-parkeerplaats. Het stadje is een regionale trekpleister.

Wij trekken de bergen in en verlaten de parkeerplaats in zuidelijke richting en passeren gelijk een gietijzeren kruisbeeld La Creu del Candell. Op de kruising waar de borden naar de camping en het klooster staan gaan wij ook rechtsaf en vervolgen de weg een behoorlijke tijd tot voorbij de camping "Besalu".

Hier begint dan een smal paadje wat stevig omhoog klimt waarbij we de gewone weg een aantal keren kruisen. Alles is keurig gemarkeerd met gele strepen op bomen en keien zodat het makkelijk te volgen is.

Uiteindelijk komen we bij het voormalige heiligdom Sant Ferriol. Het wordt tegenwoordig bewoond door een gezinnetje wat probeert om er iets moois van te maken. Er is een fraaie kapel en je hebt een mooi uitzicht op de vallei van Besalu.

We verlaten het heiligdom in zuidelijke richting en klimmen verder omhoog door een bosgebied, passeren Coll del Bruc en buigen een twee keer linksaf om uiteindelijk bij de kapel van het Heilig Hart te komen (Sagrat Cor).

Een prachtig wit kapelletje gelegen op de top van Puig Cornador met en werkelijk fenomenaal uitzicht op Besalu en de omliggende bergen.
Om verder te gaan nemen we het paadje pal onder de kapel welke stevig afdaalt en uiteindelijk op een iets bredere gravelweg uitkomt.

Na een tijdje is er links een aftakking met een bordje "Besalu". Je kunt deze nemen maar ook gewoon het bredere pad blijven volgen zoals wij deden. Uiteindelijk kom je dan op een kruispunt waar we linksaf gaan de GR2 op naar beneden.

We passeren een klein wegkapelletje met een nog kleiner beeldje erin, even verderop een bron genaamd l'Ametller en als laatste een B&B met de naam Mas Pitra.
Nu staan we weer op de kruising met de borden van de camping en het klooster. We gaan rechtdoor langs het gietijzeren kruisbeeld en komen weer op de parkeerplaats uit.

Mocht deze wandeling je aanspreken en/of heb je hem gelopen dan kun je een berichtje achterlaten met een beoordeling.
Helemaal leuk vinden wij het als je onder onze foto klikt en onze volger wordt.

Veel wandelplezier.

View more external

Parking

Start en parkeerplaats in Besalu

Intersection

Rechtsaf richting camping en Santuari St Ferriol

Cave

Grot

Camping

Camping Besalu

Panorama

Berg op over een smal paadje

Religious site

Sant Ferriol

Oud klooster. Daarna omgebouwd tot logeerhuis. Heeft nog een kleine kapel.
Religious site

Sant Ferriol

De kapel. Plafond-detail. Klokkentoren en het uitzicht op Besalu.
Intersection

Links verder omhoog

Intersection

Linksaf verder omhoog naar Sagrat Cor

Religious site

Kapel Sagrat Cor

Met prachtig uitzicht over Besalu en aan de andere kant op de heuvels met het oude klooster Sant Ferriol en verder weg de Pyreneeën.
Intersection

Linksaf afdalen

De route gaat een stukje over de GR2.
Waypoint

Weg'heiligheidje'

Fountain

Bron l'Ametller

Mountain hut

B&B Mas Pitra

2 comments

 • Photo of jaapmarga

  jaapmarga Oct 8, 2019

  Hoi lieve luitjes Wes,

  Beeldschone foto!s en weer schitterende wandelroute! En dan het heerlijke weer erbij met mooie blauwe lucht! Wat wenst een mens nog meer! Wij zijn er ook aan toe om te gaan nu het hier grauw en regenachtig is! Jaap zegt net of jullie aub niet alle mooie weer op willen maken en ook iets voor
  ons overlaten! Hihi! Maar een troost wij genieten van jullie wandelingen en foto’s hier met Hollands weer erbij! Bedankt daarvoor! Groetjes van JM

 • Photo of Wicky en Erick

  Wicky en Erick Oct 8, 2019

  Hallo JM'etjes, het is inderdaad nog steeds prachtig weer hier in het noorden van Spanje en lekker om te lopen en fietsen. Verder zuidelijk is het gewoon te heet nog om wat te doen dus blijven we nog even hangen. Leuk dat jullie iedere keer een berichtje posten, blijf dat doen dan blijven wij rondlopen en foto's maken. Lieve groetjes van de zwervers.

You can or this trail