Coordinates 954

Uploaded July 18, 2016

Recorded July 2016

-
-
5,593 ft
2,979 ft
0
1.5
3.1
6.19 mi

Viewed 715 times, downloaded 29 times

near Pedra, Catalunya (España)

Recorregut de gran interès paisatgístic amb forta pujada i baixada, força obac i recomanable fer-lo al estiu en sentit contrari, és a dir, pujar pel Passant de la Vaca en direcció a la collada de la Pelosa i baixar pel refugi de Sant Jordi, Torrent del Pendis i Torrent del Forat. D'aquesta forma durant la frescor del matí fareu la ascensió per la banda més solejada i al migdia la baixada per la banda obaga amb gran quantitat de tolls on refrescar-se farà que no sigui tan feixuga. Durant tot el recorregut trobarem el sender senyalitzat com a Petit Recorregut (PR) amb els colors blanc i groc. De fet es tracta del Sender homologat per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) com a PR®-C 125.
Parking

APARCAMENT

Enfront l'aula de Natura de Cal Cerdanyola (La Salle) hi ha aparcament per uns pocs vehicles, tot cas, si no s'hi cap cal cercar lloc pels voltants.
Mountain hut

REFUGI DEL VENT

Pocs metres després d'iniciar el sender en direcció nord per una suau pujada deixem a la nostre esquerra el Refugi del Vent, lloc on podem passar la nit inclòs fer-hi un àpat.
Fountain

FONT

Vora el camí en trobarem unes quantes. Clar que sense control sanitari, simplement dolls d'aigua.
Bridge

PONT

Quasi imperceptible per la gran quantitat de matolls passem per damunt d'un pont de pedra.
River

PASARELA FUSTA AL BULLIDOR DE LA LLET

El bullidor de la llet és a prop, cal travessar el torrent del Forat per damunt d'una pasarela de fustes.
River

CREUEM RIU

Tornem al camí principal i després d'un tram amb barana de pedra comencem a iniciar una sèrie de creuaments del torrent per tal de salvar el congost en el que estem posats.
Waterfall

SALT D'AIGUA

De sobte davant nostre fa la seva presència un salt d'aigua amb la característica forma de una cua de cavall, la caiguda d'aigua te varis metres d'alçada.
Cave

FORAT DE ROQUES

Un xic després del salt, i per damunt d'ell, apareix un forat entre les roques pel que donem un cop d'ull al fons.
Archaeological site

EMPEDRAT

A trams el camí encara conserva el seu carácter de Camí Ral de la Cerdanya mostrant-se empedrat.
Intersection

TORRENT DE LES MALESES.

Per la banda dreta nostra i just vora la font gran de Escriu segueix amunt el torrent de les maleses que fa cap a la barraca malmesa de Escriu.
Mountain hut

REFUGI DE SANT JORDI

Inaugurat l'any 1951 on existia l'antic hostal de la font del Faig a tocar del coll de Pendís i al esdevenir en estat ruïnós, els propietaris van cedir a la FEEC el terreny on avui dia està ubicat el refugi que s'inaugurà l'any 1961. Posteriorment si hi han fet reformes substancials com aigua corrent, corrent electric amb plaques fotovoltaiques. S'hi pot arribar per la pista des de Bagà fins a l'Hostalet, on es comença a caminar per la ruta dels Empedrats (PR-C 125) que és la que nosaltres hem seguit. També s'hi pot accedir des de Gréixer. També s'hi pot arribar des de la Cerdanya agafant la pista que surt de Riu de Cerdanya i que ens portarà fins a la cadena que hi ha a prop del coll de Pendís.
Fountain

FONT DEL FAIG

Des del refugi retornem uns metres sobre les nostres passes fins vora un enorme hom on actualment hi trobarem un pal de senyalització vertical i en aquest punt cal agafar el sender que marxa en direcció sud oest deixant el camí del refugi a la nostra esquena i pel que hem pujat a la nostra esquerra. Als pocs metres farem cap a la font del Faig en una cavitat sota d'una roca i enfront d'un faig.
Cave

BALMA

Seguim pujant suaument i passem a tocar una gran balma.
Panorama

MIRADOR

El camí gira sobtadament a la dreta i un sender surt recta i sembla anar cap el cingle, el seguim uns metres per arribar a un espectacular mirador.
Mountain pass

COLL DE GALIGAN

Seguim pujant i primer un vell pal vertical ens avisa del encreuament al coll de Vimboca, pocs metres després fem cap a un sender molt fresat, és el que per la dreta du a Vimboca, nosaltres el seguirem cap a l'esquerra vers la collada de la Pelosa. En aquest punt som al coll de Galigan, a 1727 metres d'alçada i punt més alt de tota la excursió.
Risk

PAS DEL BOIXADER

Es el lloc on es canvia de vessant passant cap a la vessant del Torrent de la Pelosa. A partir d'aquest punt la pendent esdevé forta i es sovintegen les ziga-zagues. El pas, al seu inici, té un punt de risc, es un lloc on no s'ha de badar.
Panorama

ZIGA-ZAGUES

Durant tot el tram de baixada per la Boixassa el camí va i bé per tal de no fer massa pendent fins arribar a la pista. Al inici tindrem unes boniques panoràmiques del Pedraforca.
Dead-end street

CAMI A LA FONT NOSTRA

a l'esquerra surt un sender que amb fites senyalitza cap el fons del barranc, probablement es una drecera del camí que dúiem però en poc es perd i la pendent es torna massa forta pel que decideixo de tornar al punt d'inici.
Waypoint

PAL FONT NOSTRA

Es el punt on comença el sender descrit abans. Encara que el nom es el de la mateixa font que hi ha en el punt de sortida i arribada (Cal Cerdanyola), no crec que es refereix a la mateixa font ja que el desnivell encara es massa gran.
Mountain pass

COLLADA DE LA PELOSA

El sender deixa de fer retombs i fem cap a una clariana, pero no seguim la pista sinó que creuem la clariana i seguim recta baixant fort.
Intersection

PISTA I TOLL BRUT

El sender creua la pista per la vora d'un toll on es deuen revolcar el porcs senglars per les marques que hi ha.
Waypoint

SENDER

El sender segueix fent giragonses cada cop més inclinades inclòs sembla que hi ha més pendent que la baixada fins la collada de la Pelosa, clar, hem de recuperar els 500 metres de desnivell que hens separen del punt de sortida i només en 3 quilòmetres de camí, més o menys.
Waypoint

CLOT DE CAL QUIM

La pendent per inclinació sense deixar de baixar, som més o menys a la mitad del camí des de la collada.
Intersection

PASSANT DE LA VACA

A la dreta del camí, i en un punt estratègic, el sender te una desviació angosta cap a la dreta, es el que en termes excursionistes en diem un "conta vaques", sens dubte que es el pas anomenat "Passant de la vaca".
Fountain

FINAL FONT NOSTRA

El sender baixa poc a poc i fa cap a una pista amb pal de senyalització vertical que indica els sentits a seguir pel GR® 107, el GR® 150 i el PR®-C 125. Seguim la pista cap a l'esquerra i en pocs metres la deixem pre creuar pel damunt d'unes roques i fer cap al punt d'inici de l'excursió. La FONT NOSTRA (sempre raja). Punt final d'aquesta bonica sortida.

Comments

    You can or this trail