Time  3 hours 5 minutes

Coordinates 372

Uploaded January 28, 2018

Recorded January 2018

-
-
4,053 f
2,296 f
0
1.0
2.0
3.93 mi

Viewed 343 times, downloaded 11 times

near Sant Pere de Torelló, Catalunya (España)

Una bonica matinal per anar a trepitjar neu i gaudir d'un bon esmorzar al santuari de Bellmunt des d'on podrem contemplar fantàstics paisatges arran de l'empolsinada que ha quedat a partir dels 900 metres.

Anem fins a Sant Pere de Torelló i remuntem en cotxe fins a la fondalada de la Redortra, on començarem a caminar tot deixant a banda la carretera per enfilar-nos pel camí vell que ens enfilarà a la carena de l'Hostal fins arribar al Coll de l'Hostal del Mal Govern.

Aquí creuarem la carretera i ens enfilarem pel camí antic molt malmès per les pedres caigudes arran de la construcció de la carretera ara ja fa anys. Ràpidament arribarem al primer punt d'interès que és El Pedronet de la Verge de Montserrat, des d'on habitualment hi ha una bonica vista de la vall del Ges i la Plana de Vic; no obstant, avui la boira ho tapa tot i no ens deixa veure rés més que les puntes de les muntanyes i turons més elevats. La neu ja es fa visible a partir d'aquí.

A partir del Pedronet, la muntanya fa un congost per tot seguit obrir-se com un vano que ens permet observat el Santuari de Bellmunt i tota la cresta de la Serragrenyada. Deixarem la carretera per enfilar-nos pel camí vell fins a la Font Vidranesa una raconada bonica amb història i ben arreglada però amb la desgràcia de que la font raja poques vegades.

Continuarem pel camí vell amunt fins arribar a l'Alzina Grossa, una alzina que actualment està malmesa pels llamps si bé té un diàmetre impressionant i una copa que encara fa goig. Curiosament el tronc és buit.

Seguirem camí amunt amb força neu, uns 15 centímetres, si bé el camí està fresat pel pas de la gent que avui com nosaltres ha decidit trepitjar neu. La propera vegada que ens trobem la carretera vol dir que estem a punt d'arribar al Collet de Passafarina i a l'aparcament de cotxes, des d'on enfilarem un camí esquerp que ens conduirà al Santuari.

Des del Santuari i des del cim de la verge de les Alades, el paisatge és fenomenal en qualsevol orientació. però fem quadre fotos i a esmorzar.

Un cop tips decidim baixar pel Serrat dels Cristians Vells, amb la idea de fer una tornada diferent. Els arbres i la neu ens fan tirar fotos en quantitat, fins arribar al collet de Font de Xeca on al passar a la vessant sud ja no trobem neu enlloc. Des d'aquí seguim el sender fins a trobar la carretera que deixarem a l'arribar novament al Coll de l'Hostal del Mal Govern on desfarem el camí d'anada fins al cotxe.

Es molt recomanable portar aigua, doncs ni la font Vidranesa ni la de Sant Marc a dalt el santuari rajen.
Tree

ALZINA GROSSA

Foto de l'alzina Grossa
Sacred architecture

Santuari de Bellmunt

Foto des del santuari de Bellmunt
Summit

CIM

Foto des del cim o pedronet de la mare de Deu de les Alades
Mountain pass

COLLET DE FONT DE XECA

Foto de la collada
fountain

FONT VIDRANESA

Foto de Font Vidranesa
Sacred architecture

PEDRONET DE MONTSERRAT

Foto des del Padronet de Montserrat

Comments

    You can or this trail