Time  7 hours 59 minutes

Coordinates 170

Uploaded September 24, 2018

Recorded September 2018

-
-
8,465 f
4,122 f
0
2.5
5.1
10.15 mi

Viewed 58 times, downloaded 2 times

near Serrat, Catalunya (España)

Balandrau, Atalaiador, Roques Blanques, Refugi Coma de Vaca, les Marrades i Gorgues del Freser pel Serrat

Ruta circular que iniciem al poble del Serrat i que ens portarà a recórrer el sud de les capçaleres del Ter. El recorregut proposa l'ascens al Balandrau pel seu vessant sud-oest en una bonica pujada que passa pels Emprius, el pla dels Anyells, l'Atalaiador i les Roques Blanques (pre-cim abans de culminar l'ascens al Balandrau). Comencem per una pista de terra que ben aviat es converteix en un corriol el qual travessa uns boscos de pi negre a les cotes més baixes i que segueix un rumb fix en sentit nord-est. Passats aquests primers boscos sortim a una pista la qual seguirem una estona. Ens trobem ja als Emprius, des d'on comencen a atalaiar-se bones vistes. Després de caminar un tram per la pista forestal, en un revolt trobem un camí que puja dret en direcció nord-est (el trobarem indicat per les fites de pintura vermella).

Seguint aquest camí sortirem a una altra pista secundària que talla perpendicularment la nostra trajectòria. En aquest punt, és una mica confús trobar per on segueix el camí. Nosaltres havíem d'agafar la pista a mà dreta (est) durant uns metres per trobar la fita per on segueix el camí. Això no obstant, teníem clar el rumb que havíem de prendre i vam tallar pel mig del bosc seguint el nostre rumb en sentit nord-est. Finalment vam arribar al camí que pujava en la mateixa direcció fitat amb pintura vermella.
Després d'una bona pujada i de camí encobert pel bosc, finalment sortim a una zona oberta a la cota 2000 m que ens deixa a l'Atalaiador.
A partir d'aquí, el camí és força més obert i gaudeix de grans vistes panoràmiques. Seguim les fites vermelles amb atenció que en direcció nord-est ens condueixen fins al cim de les Roques Blanques des d'on podem albirar ja unes privilegiades vistes de les capçaleres del Ter i del Balandrau (d'on ja en veiem el cim ben a prop).
Comença ara un camí obert cap a l'est fins a arribar a la carena que en sentit nord ens portarà al punt més alt de la ruta, el Balandrau (2.584 m). Des del cim tenim fantàstiques vistes de la vall de Núria, observant-se la carena de l'Olla de Núria i amb bones vistes dels cims més propers com ara el Torreneules.
Al cim hi trobem un vèrtex geodèsic i una representació gràfica del relleu en una mena de mapa de guix.

Seguim el camí carener en sentit nord-est fins al coll de Tres Pics. Baixem per la Coma del Mantinell en sentit NE, tot resseguint el torrent del Mantinell fins a arribar al refugi Coma de Vaca. Posteriorment desfem el camí fins a la cruïlla que hi ha al planell de les Egües i prenem un sender en sentit sud-oest en direcció les Marrades i les Gorgues del Freser. El camí de baixada és molt senzill de seguir, està ben fitat i no genera cap tipus de confusió. Es tracta d'un estret corriol que perden metres progressivament en sentit sud-oest. De camí veurem algunes interessants gorgues i salts d'aigua que proveeixen d'aigua el Riu Freser.

Poc abans d'arribar al pont de les Ribes prenem un desviament fins a El Serrat (1 h 30') en sentit lleugerament més cap al sud però mantenint el rumb sud-oest. El camí passa a convertir-se en pista forestal ben aviat que s'alternarà amb algun corriol de pujada però en general ho fem gairebé tot per pista fins a sortir als plans d'Escuira i novament arribem a El Serrat.

Senyalització
Seguim pintura vermella en la part d'ascens al Balandrau i part de la cresta i descens. També tenim pintura grogra dels camins de la xarxa de senders d'Itinnerària.

Dificultat ruta
Bàsicament rau en el desnivell que és considerable. Els camins són fàcils i gens tècnics.

Comments

    You can or this trail