Time  4 hours 58 minutes

Coordinates 986

Uploaded April 10, 2017

Recorded April 2017

-
-
1,978 f
1,374 f
0
1.6
3.2
6.45 mi

Viewed 291 times, downloaded 10 times

near El Pla de Manlleu, Catalunya (España)

Ruta circular que passa per alguns senders i corriols que de romandre perduts han estat netejats o fitats per a tal de poder fer una circular interessant. mercès al interés dels abnegats i altruistes components del Grup Excursionista del Camp de Tarragona al qual jo pertanyo. Aquest itinerari va ser qualificat de "difícil" al desembre de l'any passat per la raó de estar algun sender perdut, encara ni hi ha algún, però menys, ara es pot qualificar de "moderat".
Les dificultats més importants les trobarem a: Cal Senallo, on el propietari a barrat el camí (antiga carrerada de les Dreceres) amb troncs d'arbre, cal doncs passar-hi pel damunt sense fer cap malifeta i es trobareu amb un antic camí amb un marge de pedra a l'esquerra i al final una xic herbat que va a parar a la pista d'accés al mas que ja queda molt enrere.
Un altre corriol difícil de trobar es el que surt de la carrerada del Fondo de Sant Marc per enfilar-se cap el Turó Rodó, S'ha de recercar el millor pas aprofitant la gran quantitat de roques llises que afloran pel mig de les garrigues. Trobarem algunes fites.
El tercer corriol que era qualificat de "difícil" es el s'ha netejat tot seguint l'antic traçat de que fa anys ja es practicaba (ho podeu comprobar per qué es troba molta quantitat de rama seca al terra i troncs d'arbres secs tallats amb xerrac i baixa fins un tram de camí més ample que fa cap a creuar la carretera per seguir després el traçat del PR-C 224 (marques d colors blanc i groc fins fer l'entrada a Aiguaviva pel costat del Freixe monumental i la font de la Mina.
Atenció!, si consulteu els "waypoints" i les fotografies, hi trobareu més informació que us ajudarà a dur a bon terme la excursiò.
Sacred architecture

ESGLÉSIA

A la sortida del poble dedicada a Sant Pere.
Intersection

EL SERRALÒ

A 583 metres d'alçària ens trobem amb una cruïlla de quatre camins amb algunes alzines intercalades, deixarem els dos que marchen per la dreta per anar al recte tot seguint la Carrerada de les Dreceres.
Ruins

CAL SENALLÒ

Finca barrada al pas amb l'edifici malmès.
Building of interest

CAL SUMOI

Important masia vora la carretera que compta amb un edifici anexe, el de cal Guardia de Cal Sumoi, molt més visible de tots els punts del recorregut.
River

PUJADA A LA COVA DE L'OLLA

El camí d'accés nomès compta amb una fita just en el punt en que s'ha de travessar el torrent de Sant Marc, a l'esquerra de la pista en el sentit de la marxa. Després de creuar-lo segueix una dura grimpada fins fer cap a l'entrada de la cova.
Ruins

RUINES AMB PEDRA SECA

Es surt de la cova i es puja més amunt per corriol fins trovar-nos amb la carrerada dels Pastors que seguirem en direcció oest per canviar un xic més tard, en quan coincidim amb el PR-C 224, cap a nord. Poc abans de fer cap a la carrerada del fondo de Sant Marc deixarem a mà esquerra unes ruïnes de pedra seca.
Intersection

CRUÏLLA AMB LA CARRERADA DEL FONDO DE SANT MARC

El PR segueix cap a l'esquerra, nosaltres seguirem per la pista cap a la dreta.
Archaeological site

FORN DE CALÇ

Vora a la pista, però a l'altre costat del torrent de Sant Marc es conserven les restes del que fou un forn de calç.
Intersection

CORRIOL MOLT PERDUT

En un morrot que fa que la pista doni un tomb hem de deixar-la per agafar uns antic i perdut sender muntanya amunt, com a indicació només podem veure una fita però durant la pujada en anirem veient més.
Intersection

CRUILLA PISTES

Ens sorpren que a dalt del turó hi ha una pista sense una raò clara; la seguim per pujada suau fins fer cap a una cruïlla amb una altra pista que seguirem cap a la dreta.
panorama

PUJOL RODO I FITA ALTA

Des de dalt d'ell es pot veure cuasi tot el recorregut fet ja que s'albira una extensa panoràmica. Aprofitem per fer una fotografia del grup.
Intersection

CRUÏLLA A LA SERRA DEL PI DE MIGDIA

Deixem el Pujol i retornem sobre les nostres pases encaminan-nos cap a la Serra del Pi de Migdia en direcció nord. Al arribar-hi veiem unes marques al terra de color verd, segueixen cap al nord oest, les vàrem fer nosaltres el dia que vàrem venir a fer un xic de neteja en un antic i perdut sender de baixada per poder-hi passar amb certa assegurança. Deixem doncs a la dreta una pista clara i anem cap a l'esquerra per una pista herbada que poc a poc es torna més ferestec fins que la deixem per un corriol que baixa cap a ma dreta. El corriol acaba en un camí més ample que seguim vers la carretera.
Intersection

PR-C 224

Un cop creuem la carretera ens trobem de nou amb el PR que haviem deixat a la carrerada del Fondo de Sant Marc, es el PR-C 224 que va de la Bisbal del Penedès fins a Sant Magí de la Brufaganya.
Tree

FREIXE

Tocant a Aiguaviva deixem a l'esquerra un arbre monumental, un Freixe.
fountain

FONT MINA

Cuasi a la vora del freixe, la font de la Mina, amb una escultura que vol representar la cara d'una tortuga.
Lake

FINAL

Vora una gran bassa i el restaurant El Celler s'acaba l'excursió.
Sacred architecture

INICI

De l'ermita de Sant Pere seguim un tram per la carretera fins passar uns conreus de vinya i seguirem per una pista que neix a l'esquerra entre la vinya i la antiga pedrera.
Risk

ARNES 'PERILL ABELLES'

El corriol que puja fa cap a un àrea neta de arbustos on hi ha instal·lades unes arnes, hem d'anar en compte i seguir una serie de fites per entre els matolls en direcció oest per tal de envoltar la zona i evitar en lo possible el perill de les abelles fins que sortim a la carrerada dels Pastors.
Cave

COVA DE L'OLLA

Te dues entrades, la millor es la primera que trobem al pujar, es mig tapada per la vegetació però fàcil de localitzar, la segona entrada, un xic més amunt, es d'accés més complicat.
Intersection

PISTA RECENT FETA

Sortin de cal Senallò i un cop a la carretera TP-2442 que creuem, a l'altre costat seguim per una pista feta uns mesos enrere i que va cap a cal Guardià de Cal Sumoi.
Intersection

CLARIANA I CORRIOL A DRETA

Al final de la pista hi ha una clariana, per l'esquerra en surt un camí ample que baixa a la carretera, una mica més a la dreta i mig tapat per la vegetació i els pins en surt un corriol hem d'anar per ell ja que es la continuació de la Carrerada; uns metres més avant el corriol apareix més fresat.

Comments

    You can or this trail