Moving time  4 hours

Time  9 hours 26 minutes

Coordinates 3453

Uploaded January 12, 2019

Recorded January 2019

-
-
1,482 f
453 f
0
3.1
6.2
12.32 mi

Viewed 94 times, downloaded 3 times

near Monistrol de Montserrat, Catalunya (España)

Monistrol de Montserrat és una vila, cap del municipi del mateix nom, de la comarca del Bages. Està situat a l'extrem sud de la comarca, al límit amb el Baix Llobregat, l'Anoia i el Vallès Occidental.

Està situat sota mateix de Montserrat i formant part de la muntanya. El Riu Llobregat travessa el municipi i el divideix en 2, de manera que el poblat original és a la riba dreta i els nous desenvolupaments urbanístics recents (Monistrol-Residencial, El Pla, La Batanera...) al marge esquerre. Venint del sud, Monistrol és el primer poble de la comarca del Bages, a 15 km. de la capital de comarca, Manresa.

Limita al nord amb Castellbell i el Vilar, a l'est amb Vacarisses, a l'oest amb Marganell i El Bruc i al sud amb Esparreguera i Collbató.
Parking

Parking Castellbell i el Vilar

Sacred architecture

Església de la Bauma

En el poble de Castellbell i el Vilar, l’arquitecte Alexandre Soler i March va construir la Torre de l’Amo de la fàbrica de la Bauma, l’església de la Sagrada Família i la Casa Farrerons. L’església és una reinterpretació modernista de les gòtiques, bastida amb fàbrica de maó i de pedra entre els anys 1905 i 1908. En un dels extrems hi ha el campanar cilíndric amb barbacana que li dóna un aspecte de fortalesa medieval. Els contraforts emmarquen les obertures, algunes d’elles cobertes amb vitralls. L’interior és el propi de les esglésies gòtiques, amb voltes de creueria.
Waypoint

Waypoint

fountain

Font

Bridge

Pont Vell de Castellbell i el Vilar

Té la forma dels tradicionalment anomenats "d'esquena d'ase". El parament exterior és molt homogeni i ben treballat, fet amb carreus de gres. Algunes parts, però, han estat refetes amb còdols i morter de calç. Està estructurat en quatre arcades d'obertura desigual, l'amplada de les quals tendeix a créixer a mesura que s'acosten al centre. La més ampla té 30m i és la que sosté la clau del pont. Les arcades descansen sobre tres pilars de secció quadrangular i presenten els carcanyols cecs. Cada pilar té adossat, aigües amunt, un tallamar rectangular i, aigües avall, un esperó també rectangular. La caixa del pont té una amplada de 3,55m, amb dos ampits d'uns 40 cm de gruix. Com consta a la documentació, aquest pot fou construït per Bernat de Sa Rocha, senyor de Castellbell, l'any 1452. Se sap que al segle XVI el pont era molt transitat i que es cobrava peatge per travessar-lo. Els que eren sorpresos sense pagar se'ls sancionava. El pont no ha sofert transformacions profundes al llarg del temps i manté les característiques originàries de l'època medieval en què fou erigit. Amb tot, al segle XVII, es construí un paviment nou a la caixa; al segle XVIII es reféu el primer arc, es reparà el pilar on descansava aquest arc i es construí un nou paviment. És possible que aquesta reconstrucció coincidís amb l'incendi intencionat del Castell de Castellbell, que el 1719 va provocar el seu propietari, J. Amat i Planella, per impedir que els "Miquelets" francesos se n'apoderessin. Al segle XIX s'hi feren noves obres que coincidiren amb la fundació de la fàbrica Burés (1874). Entre els anys 1984-87 el pont ha estat restaurat (dip.B.).
River

Torrent dels abadals

Photo

Foto

Photo

Saltant dels tres enllosats

Photo

Foto

Photo

Foto

Photo

Foto

Photo

Foto

Photo

Foto

Photo

Foto

Photo

Cau dels degollats

Photo

Foto

Photo

Foto

Mine

Mina

Shelter

Refugio libre

Shelter

Refugio libre

Shelter

Refugio libre

fountain

Fuente

Photo

Foto

Photo

Torrent del tortuguer

fountain

Font del piteu

Waterfall

Cascada

Photo

Foto

Photo

Foto

Shelter

Refugio libre

Photo

Foto

Photo

Foto

Bridge

Foto

Photo

Foto

Comments

    You can or this trail