Moving time  2 hours 57 minutes

Time  4 hours 22 minutes

Coordinates 2113

Uploaded March 12, 2019

Recorded March 2019

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
992 f
604 f
0
1.9
3.7
7.46 mi

Viewed 579 times, downloaded 32 times

near Arbúcies, Catalunya (España)

En tiempos muy lejanos el heredero de la masía de Can Blanc quedó dormido bajo una encina cargada de años. De repente, lo despertó una voz maravillosa que recitaba melodiosamente:
"Si el agua es plata, la mia es amor
la mia amor, menina,
la mia amor,
no, mi coro, menina,
no, mi coro,
que todo es oro.
Si el aire es escarcha,
la mia amor,
no, mi coro, menina,
no, mi coro,
que todo es fuego".

El muchacho, curiosioso y atraído por la voz encantadora, no se lo pensó más y se fue hacia la garganta de donde provenía. Al llegar, se encontró con una doncella, bella como el sol, que se miraba en el agua mientras iba cantando la dulce melodía. El joven se enamoró al momento y le propuso matrimonio. La chica aceptó, pero antes le pusó una condición: Nunca tenía que preguntarle su origen, añadiendo que no se le ocurriera llamarla «Mujer de agua». El chico estuvo de acuerdo. Se casaron y fueron muy felices. Pasó el tiempo y un día desafortunado, el matrimonio discutió, y el marido enfurecido, reprochó a la esposa su origen desconocido, llamandola «Mujer de agua». Juro que nunca se lo habria dicho, luego ella que lo oyó marcho de casa muy apenada. Fue inútil que el marido la siguiera desesperado. Desapareció por siempre jamás. Cada día, la mujer volvia para peinar a sus hijos. Mientras los peina, llora y las lágrimas se convierten en perlas. El hombre siempre las encuentra entre los cabellos de los niños. Es la única señal que tiene de su mujer.
Desde entonces, el lugar donde el joven encontró la bella doncella se llama «El salto de la mujer de agua».
La ruta de la Dona d’Aigua la iniciamos desde el poligono industrial de Cal Xic, por un camino vecinal, donde de vez en cuando, un vehiculo nos aparta hacia los margenes, andamos entre la riera de Riudecos, creadora de los gogs de la Dona d’Aigua, y la riera de Arbucies eje hidrico de este valle donde esta ubicada la vila, al salto se baja por un sendero muy vertical, que nos lleva a una pequeña playa arenosa rincon fresco, entre rocas por las que resbala, un caudal burbujeante de agua cristalina, donde varios escalones le añaden mas alegria a un entorno paradisiaco, sombrio y virgen, de aquí broto como un fenomeno maravilloso la mujer de lagrimas de perla, se continua por un paraje primitivo paralelo a la riera de Riudecos, para cruzarla antes de llegar a la casa nueva de Can Blanc, volviendo al camino atravesamos la zona de picnic, del Pol, nos encontramos sobre la riera de Arbucies con un caudal considerable, rodeado de una verneda de fresnos y plataneros de sombra, este rio nace en el Turo de Sant Marçal, recibe sus aguas de las profundidades del macizo, entre rocas magmaticas, y las conduce a la Tordera siendo el sistema hidrico mas importante del Montseny por su biodiversidad de fauna y flora. Tras cruzar la carretera GI-552 empezamos a subir sin mucha dificultad por las laderas del Turo del Verdeguer, dejando a nuestra izquierda varios caminos, atravesamos una pequeña riera y subimos montaña por senderos muy desaparecidos, buscando la pista que nos llevara a la Casa Nova de Pascual bordeando el Sot de la Geneta, bajando a su cauce por una torrentera sucia de zarzaparrillas y otras espinosas enredaderas, dueñas y señoras de estos andurriales, aparentemente infracqueables. Ya de vuelta pasamos junto a un pequeño campo de golf y llegamos a Can Blanc, soberbia masia rodeada de un gran jardin, con un bosque de excelsos bambues, cerrando el circuito de esta sosegada y bella ruta de la mujer de Agua.
Andamos juntos Inma, Duli, Dolors, Elena, Praxe, Merche, Maria, Rosa S, Rosa C, Ana, Carmen, Belen, Toni, Felipe, Carlos, Antonio, Juan A, y Julián. SENDA VIVA..En temps llunyans l'hereu de la masia de Can Blanc quedà adormit sota una alzina carregada d'anys. De sobte, el despertà una veu meravellosa que recitava melodiosament:
"Si l'aigua és plata, la mia és amor
la mia amor, menina,
la mia amor,
no pas mon cor, menina,
no pas mon cor,
que tot és or.
Si l'aire és gebre,
la mia amor,
no pas mon cor, menina,
no pas mon cor,
que tot és foc".
El xicot, encuriosit i atret per la veu encisadora, no s'ho va pensar més i se n'anà cap al gorg d'on provenia. En arribar-hi, es trobà amb una donzella, bella com el sol, que s'emmirallava a l'aigua mentre anava cantant la dolça melodia. El jove se n'enamorà al moment i li proposà maridatge. La noia acceptà, però abans li posà una condició : Mai no havia de preguntar-li el seu origen, afegint que no se li ocorregués anomenar-la «Dona d'aigua». El noi va estar-hi d'acord. Es casaren i foren molt feliços.
Passà el temps i un dia malaurat, el matrimoni es discutí, i el marit enfurismat, va retreure a l'esposa el seu origen ignorat motejant-la «Dona d'aigua». Mai que no ho hagués dit. Tan bon punt ho va sentir la noia, esporuguida, marxà rabent de casa. Va ésser inútil que el marit la seguís desesperat. Desaparegué per sempre més.
Cada dia, la dona torna per pentinar els seus fills. Mentre els pentina, plora i les llàgrimes es converteixen en perles. L'home sempre les troba entre els cabells dels seus fills. És l'únic senyal de la dona que té.
D'aleshores ençà, el lloc on el jove trobà la misteriosa donzella s'anomena «la dona d'aigua».
La ruta de la Dóna d’Aigua la iniciem des del poligon industrial de Calç Xic, per un camí veïnal, on de tant en tant, un vehicle ens aparta cap als margenes, caminem entre la riera de Riudecos, creadora dels gogs de la Dóna d’Aigua, i la riera de Arbucies eix hidric d'aquesta vall on aquesta situada la vila, al salt es baixa per una sendera molt vertical, que ens porta a una petita platja sorrenca rincon fresc, entre roques per les quals rellisca, un cabal burbujeante d'aigua cristal•lina, on diversos graons li afegeixen mes alegria a un entorn paradisíac, sombrio i verge, d'aquí brollo com un fenomeno meravellós la dona de lagrimas de perlas, es contínua per un paratge primitiu paral•lel a la riera de Riudecos, per a creuar-la abans d'arribar a la casa nova de Can Blanc, tornant al camí travessem la zona de pícnic, del Pol, ens trobem sobre la riera de Arbucies amb un cabal considerable, envoltat d'una verneda de freixes i plataners d'ombra, aquest rio neix en el Turo de Sant Marçal, rep les seves aigües de les profunditats del massís, entre roques magmaticas, i les condueix a la Tordera sent el sistema hidric mes important del Montseny per la seva biodiversitat de fauna i flora. Després de travessar la carretera GI-552 comencem a pujar sense molta dificultat pels vessants del Turo del Verdeguer, deixant a la nostra esquerra diversos camins, travessem una petita riera i pugem muntanya per senderes molt desaparegudes, buscant la pista que ens portés a la Casa Nova de Pascual vorejant el Sot de la Geneta, baixant al seu llit per una torrentera bruta de sarses i altres espinoses plantes enfiladisses, propietàries i senyores d'aquests andurriales, aparentment infracqueables. Ja de tornada passem al costat d'un petit camp de golf i arribem a Can Blanc, superba masia envoltada d'un gran jardin, amb un bosc d'excelsos bambues, tancant el circuit d'aquesta assossegada i bella ruta de la dona d'Aigua.
Caminem junts Inma, Duli, Dolors, Elena, Praxe, Merche, Maria, Rosa S, Rosa C, Ana, Carmen, Belen, Toni, Felipe, Carlos, Antonio, Juan A, i Julián. SENDA VIVA.
Waterfall

Salt de la Dona d'Aigua

Photo

Casa Nova d'en Blanch

Picnic

Zona picnic

Risk

Subida libre, hay que hacer piernas

Photo

Sendero perdido hasta el camino

Photo

Muy perdido y sucio, hay que bajar a Soc de la Geneta por una torrentera

Photo

Casanova d'en Pasqual

Photo

Can Pasqual, casa anterior WP mal situado

Photo

Can Blach

2 comments

You can or this trail