Time  5 hours 13 minutes

Coordinates 4455

Uploaded March 14, 2017

Recorded March 2017

-
-
673 f
315 f
0
3.2
6.4
12.84 mi

Viewed 2349 times, downloaded 120 times

near Aitona, Catalunya (España)

Caminada per conèixer l’entorn del poble d’Aitona, en el moment en que els arbres fruiters (especialment els presseguers), estan en plena floració i que constitueix un bonic espectacle, transformant les terres en un viu color rosat, amb l’afegit de poder caminar pel bell mig d’aquesta catifa de colors.

Nosaltres hem començat des del poble, anant a creuar el pont del riu Segre i anant cap al pantà de Simò, on ja trobem el canal de Seròs, veritable arteria aqüífera, que permet el cultiu gota a gota de totes aquestes plantacions. Seguint el canal anem al pantà del Curt i comencem a trobar grans extensions de fruiters, com les dels masos de Jaques i de la Paula, on pràcticament tot el que albiren els ulls són els colors dels arbres en flor.
Seguim endavant, arribant al pantà d’Utxesa, que amb la seva extensió es converteix en una gran reserva hídrica, alimentada com tots els petits pantans de la zona pel canal de Seròs, que a la seva vegada s’alimenta del riu Segre. Continuem pel costat del pantà, creuant la urbanització, fins arribar a unes comportes que regules el cabdal d’aigua del canal de Seròs.

Des d’aquest punt comencem la tornada, seguint sempre per una pista asfaltada, que transcorre pel mig de plantacions fruiteres, completament amb flor i on podem tornar a gaudir d’aquest meravellós espectacle de colors, fins que arribem al punt de sortida.

La caminada és fàcil, molt planera i apte per a tothom, únicament el fet de caminar molts trams per pista asfaltada, pot representar algun problema. També, en quant a la llargada, hi ha diferents opcions per escurçar-la.
Information

Sortida i arribada - Aitona

River

Riu Segre

Lake

Pantà de Simó

Lake

Pantà del Curt

River

Canal de Seròs

Waypoint

Mas del Jaques

Waypoint

Mas de Paula

Lake

Pantà d'Utxesa

Waypoint

Comportes pantà d'Utxesa i canal de Seròs

Waypoint

Mas de Pep del Mingo, cultius de pomeres

2 comments

  • nilvita Mar 17, 2017

    Hola, es pot fer amb bici aquesta ruta tranquilament? gràcies

  • Photo of erill

    erill Mar 18, 2017

    Si, sense cap problema, tot és pista asfaltada o de terra.

You can or this trail