Time  3 hours 47 minutes

Coordinates 642

Uploaded October 15, 2017

Recorded October 2017

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
1,799 f
1,408 f
0
1.0
2.0
4.0 mi

Viewed 3558 times, downloaded 138 times

near Ster, Wallonia (Belgique)

Prachtige wandeling. We zitten boven het dorpje Coo en passeren langs de 2 plaatsen vanwaar de parrasailing (of is het parapenting) vertrekt. We hebben van hieruit ook prachtige verre uitzichten waarvan je op de voorziene banken kan genieten. Je kan ze er zelfs zien vertrekken. Er zijn 2 vertrekplaatsen, dit om te kunnen opstijgen naargelang de windrichting. Het zijn allen bewandelde paden. toch moeten we even naar boven klimmen vanaf de plaats waar de stoeltjeslift boven vertrekt. ook al is dit een wandelpad, let goed op de gps, maar vergeet zeker niet te genieten. Mijn route zoals ze is te zien is nergens aangepast. je zult merken dat de lijnen soms op bepaalde plaatsen door elkaar lopen, dit is van de plaatselijke pleinen af te wandelen voor de mooie foto' s. Ik merk op de reacties dat de route soms afwijkt van de gps. Dit is niet abnormaal. De afwijkingen kunnen afhangen van de weg welke ik even verlaat om foto' s te nemen of het tijdelijk niet registreren van de route tijdens de wandeling door de gps. Dit heb ik in de vele wandelingen al ondervonden. Soms moet je ook de Waypoints in het oog houden. Deze heb ik er meer opgezet vanaf 2018. Dus reacties zijn wel degelijk belangrijk, laat maar horen wat je er van denkt. Positief en negatief.
Een beetje over de bekende waterval (zogezegd de hoogste)
De watervallen van Coo, in de rivier de Amblève, worden met een hoogte van 15 meter vaak als de hoogste watervallen van België beschouwd. De toeristische dienst van de moedergemeente Stavelot geeft 13 meter aan. De hoogste waterval van België is echter de waterval van Reinhardstein in de vallei van de Warche. Deze waterval is zelfs 60 meter hoog. Deze heb ik dan blijkbaar ook de hoogste genoemd bij mijn wandelingen in Reinhardstein.
De kleine waterval bestond al in of vóór de 15e eeuw. In opdracht van de prins-abt van het Abdijvorstendom Stavelot-Malmedy is in de 17e eeuw door monniken de grote waterval gemaakt, waarschijnlijk om het aan de meander gelegen Petit-Coo tegen overstromingen te beschermen.
Voor het filmpje klik hieronder op "bekijk meer"
of de ganse reeks van Wandelen Waalse Ardennen
https://www.youtube.com/playlist?list=PLcIGoc9OulqrudkLsmGk-qJtigUyZaQN3

View more external

Photo

Op de eerste startplaats.

Photo

Uitzichten

Photo

Vertrek van de 1ste startplaats

Opgelet? volg de gps goed.
Photo

Foto

Navraag gedaan en we kunnen erdoor. Ook al staat er iets verder een vergane slagboom
Photo

Even van ons pad af.

2 comments

 • julie92 Feb 13, 2018

  I have followed this trail  verified  View more

  Très beau paysage, je me suis un peu perdue sur la fin mais un chemin facile permet de retrouver l'itinéraire.

 • Photo of walkerinwoods

  walkerinwoods Sep 23, 2018

  Merci pour vos commentaires, même s’il s’agit d’excuses en retard.
  Mvg Ivan

You can or this trail