Time  7 hours

Coordinates 3200

Uploaded June 12, 2014

Recorded June 2014

-
-
1,713 ft
26 ft
0
4.9
9.7
19.41 mi

Viewed 1133 times, downloaded 22 times

near la Torre de l'Espanyol, Catalunya (España)

(Les dificultats estan basades en la meva capacitat, jo només camino i la meva jornada ideal son uns 30km en pla o uns 20km amb uns desnivells d’uns 1.500positius)

OBSERVACIONS IMPORTANTS!!!

Quan arribem al pont del tren, em de passar per sota del pont i llavors girar a la dreta per un caminet, que ens portarà a la part ample del pont.
NO agafar la bifurcació abans del pont ja que passaríem per un tram molt estret.

Resum:
Sortim de la Torre de l’Español, anem per el camí de les Sorts fins arribar a un trencall on agafarem un sender que ens portarà al Cim Lo Tormo, un cop allí anirem una estona per la carena i després agafem un trencall que gira cap enrere i va fins al Poble de Garcia, al poc de sortir del poble trobarem el pont del tren que passa sobre el Riu Ebre continuarem per el Gr171 fins al PEU DEL Cim la Picossa, pujarem cap al cim per un barranc amb bastants de matolls però sense cap més complicació y un cop al cim agafarem baixarem per un sender fins arribar a una pista. Un cop aquí anirem per pista fins a la Mora d’Ebre.

Detallat:
Per fer la ruta lineal he agafat el bus (PLANA) que surt de l’Hospital de Mora d’Ebre i et deixa a la Torre de l’Espanyol.
Arribar al Tormo és fàcil perquè esta ben indicat amb cartells, sortim per una pista fins arribar al WP1 allí agafarem un sender que puja amb una bona pendent fins arribar a un coll WP2, allí jo he optat per anar a un turonet que tenim a la dreta on tenim unes bones vistes e inclús es veu l’Ebre, tornem enrere i anem fins al Tormo, avui feia un dia amb molt de vent i bastant ennuvolat i he marxat ràpidament.
ATENCIÓ per continuar, hem de girar 135 graus i anar cap a baix, el camí continua per el WP3 just sota el cim.
Caminarem per sobre la Carena amb unes vistes espectaculars fins arribar al WP4, un cop allí tornarem a girar 135º per anar cap a Garcia, primer per un sender i després per una pista amb una bona baixada.
Al arribar al WP6 deixarem la pista i anirem a buscar el Gr el qual ens portarà fins el Poble de Garcia, on hi podrem trobar una font o algun bar on reomplir aigua, etc...
Deixem garcia enrere i anem una estona per el costat de la carretera fins passar per sota el pont del tren on girarem a la dreta per pujar dalt del pont i creuar el Riu Ebre.
El pas per el pont és ample, just al caminar per el pont a passat un Tren i acostat a la barana no m’ha fet respecte, s’ha d’anar amb compte al finalitzar el pont, ja que tindrem que creuar la via si seguiu el meu track. Si no voleu fer el segon cim, podreu seguir per el GR99 i no caldrà que creueu les vies.
Un cop creuem les vies (WP8) hi ha un sender i poc després ja anirem per pista, hi ha bastantes bifurcacions fins arribar al peu del cim, no n’hi ha cap d’amagada per la qual cosa no les he marcat.
Al arribar al WP9 ermita de Sant Jeroni, seguim per un camí/riera, al pocs metres hem d’agafar el camí de l’esquerra que va per una espècie de torrent, el camí es veu però s’ha de prestar atenció per no perdre la traça, també hi ha bastant matolls. Anirem així pràcticament fins arribar al Cim de la Picossa.
Des del Cim veiem just davant el cim L’Estel, com que fa bastant de vent jo no hi he pujat.
L’inici de la baixada te una bona pendent on t’has d’ajudar amb les mans per baixar però és bastant fàcil, anirem baixant per un sender sense cap marca fins arribar a una cabanya de pedra i allí ja anirem tota l’estona per pista fins arribar a Mora d’Ebre.

View more external

Intersection

BIF

Intersection

BIF

Waypoint

FI sendr

Waypoint

GR..Camí de Les Hortes Velles

Summit

La Picossa

Summit

Lo Tormo

Summit

WP TURO

Intersection

WP1 C39 Bif

Waypoint

WP2 C39 BIF

Risk

WP3 C39

Des de el Cim s'ha de baixar una mica tornant enrere, anar al wp3 i seguir per la carena. Ja que un cop al cim no podriem seguir recte perqué hi ha un bon barranc.
Intersection

WP4 BIF

Intersection

WP5 C39 BIF

Només comnçar la pista veurem aquesta ermita
Intersection

WP6 C39

Photo

WP7 C38 PONT EBRE

Intersection

WP8 Creuar

Religious site

WP9 SANT JERONI

Comments

    You can or this trail