Time  2 hours 45 minutes

Coordinates 1187

Uploaded December 30, 2019

Recorded October 2018

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
1,622 ft
399 ft
0
1.4
2.8
5.6 mi

Viewed 196 times, downloaded 10 times

near Premià de Dalt, Catalunya (España)

Des de Premià de Dalt m'enfilo cap al Turó d'en Ponç, sense prominència, passant primer per una petita cova, per la curiosa "Caseta dels Reis" i per les roques que hi ha poc més amunt amb grans arbres incrustats. Després em desvio cap a la "Roca de Cavall" i pujo, seguint la pista i tallant-la a estones, fins sota el Turó d'en Baldiri (de Salve Regina segons IGN) i el mirador que té al vessant SO. De nou seguint la pista i desviant-me per a una cota sense nom ni prominència arribo fins al Coll d'en Gallemí i pujo el cim de Sant Mateu i vaig fins a l'ermita. Tornant al coll vaig fins a l'amagat Turó de Lledó i, per la pista, fins a la Font de Sant Mateu i la cruïlla de la que baixa cap als turons d'en Bernadó i d'en Planes. D'aquí, primer per una pista en forta baixada i després per un corriol molt marcat, torno fins a Premià.
Cave

COVA

Ruins

CASETA DELS REIS

L’edifici era un antic pavelló de caça on disposaven d’una cuineta per poder cuinar les peces de la cacera, una pica i fins i tot un petit lavabo. Malgrat que la construcció està molt malmesa pel vandalisme, si ens hi fixem bé podrem veure algun d’aquests elements. La tradició oral ha identificat aquesta caseta amb el lloc on els Reis d’Orient passaven la nit del 5 de gener. Per aquest motiu, antigament la mainada hi pujava la nit de reis, cantant i fent soroll i xerinola amb tambors i llaunes. Popularment també se l’ha anomenat casa del Moro per la forma de la seva cúpula, que recorda el món musulmà i les seves mesquites. Al seu entorn hi ha unes boles granítiques de mides considerables i molt fotogèniques. En destaca un grup, mirant cap a l'est i a uns 100 metres, en el qual surten dos grans pins d'entre les escletxes. Fonts: https://ca.wikipedia.org/wiki/Casa_del_Moro https://naturalocal.net/es/rutas-senderismo-catalunya/rutas-senderismo-barcelona/rutas-senderismo-premia-de-dalt/la-cadira-del-bisbe-pel-cami-de-serviol/caseta-dels-reis
Summit

TURÓ D'EN PONÇ

Waypoint

DIPÒSIT

Ruins

CASA

Summit

ROCA CAVALL

Summit

TURÓ D'EN BALDIRI

panorama

MIRADOR D'EN BALDIRI

Summit

COTA SOBRE LA PLANA DEL MAL TEMPS

Summit

SANT MATEU

Sacred architecture

ERMITA DE SANT MATEU

Summit

TURÓ DE LLEDÓ

fountain

FONT DE SANT MATEU

Summit

TURÓ D'EN BERNADÓ

Summit

TURÓ D'EN CASES

panorama

MIRADOR D'EN CASES

2 comments

 • Photo of Helena Soto Muñoz

  Helena Soto Muñoz May 18, 2020

  Gràcies per compartir detalladament la ruta!

 • Photo of PauMuntanyenc

  PauMuntanyenc May 18, 2020

  De res. Espero que et sigui de servei si l'has fet o vols fer-la.

You can or this trail