Moving time  2 hours 28 minutes

Time  5 hours 32 minutes

Coordinates 1929

Uploaded March 31, 2018

Recorded March 2018

-
-
5,236 f
3,366 f
0
1.8
3.5
7.03 mi

Viewed 202 times, downloaded 23 times

near Montgrony, Catalunya (España)

Pujada al Pedró de Tubau - muntanya de 1.544 metres que es troba entre els municipis de Sant Jaume de Frontanyà, a la comarca del Berguedà i de Gombrèn, a la comarca del Ripollès. Un magnific mirador de la Serra del Montgrony, Montserrat, Montseny, Pedraforca, etc...
Sortint de la Pobla anem en direcció Gombrèn i a uns 8.5 Km trobem el Coll de la Merolla (1.107m) girem a ma dreta per una pista de terra direcció Aranyonet i a uns 2 Km arribem al Coll de l'Arç (1.127m.). Aneu amb compte que si ha plogut molt hi ha alguna pujada que podeu patinar força.
Deixem aquí el cotxe, tot seguit deixem les pistes i agafem un camí per mig del bosc, que ens el trobem amb forces arbres caiguts (les nevades del hivern del 2017-18 han fet la seva feina) , anem seguim per el cami fins tornar a trobar el camí que ens porta fins el Mas de La Palomera (1.193m) que el deixem a ma dreta, seguim fins una cruïlla de camins anomenat el Coll de la Palomera a partir d'aquí si que comença la pujada.
Agafem el camí que surt recta i el seguim fins una fita que ens indica girar a la dreta i agafar corriol (1.235m). Anem guanyant alçada fins arribar a una petita cinglera anomenada L'Estimbada per on hi han un parell de passos que es té que anar amb compte.
Girant cap a la dreta arribarem a la Bassa del CorrubÍ (1.471m), i altre vegada a la dreta que tot seguint carenant i passant per el Grau de Llet ens portarà fins el Pedró de Tubau (1.543m). A dalt hi ha un vèrtex geodèsic i un petita construcció dedicada a Sant Marc.
Després de fer un mos, comencem a baixar just per darrera de la petita capella anant un xic cap a l'esquerra resseguint primer la cinglera del Morro d'Olá, i desprès els Cingles de Tubau, fins arribar al Pas de las Baumes (1.308m) a on girarem 180º a la dreta i comencem a baixar al poc trobarem Fita per girar a l'esquerra (1.208m) i mes endavant trobarem camí (gira dreta) que anirem seguint ( travessant la Baga de l'Óliba) fins arribar a un altre pista, girem esquerra i seguin pista fins cruïlla (1.032m.) aqui seguirem recta tot deixant uns camps cultivats a ma esquerra, seguin fins trobar-se una tanca que ens obligarà a seguir-la girant a ma dreta i baixant fins la llera d'un torrent "Rec de les rocaines", girem a ma esquerra i el anem resseguint fins el Torrent d'Aranyonet, la travessem i seguint "senyals grogues" anem a buscar els camps que formant part de Cal Aranyonet, els resseguim deixen-los a ma dreta i arribarem a Ca l'Extermera i Cal Aranyonet.
segons Enciclopedia.cat: ""Aranyonet - Llogaret (1 090 m alt.) del municipi de Gombrèn (Ripollès), situat al vessant septentrional dels rasos de Tubau, a l’esquerra del riu Arija, al límit amb els termes municipals de la Pobla de Lillet i de Sant Jaume de Frontanyà.
Població: 13 h [2009]
L’església parroquial, a la dreta del torrent d’Aranyonet (que aflueix, per l’esquerra, al riu Arija), és, en part, romànica.""
Ja des de aquí anem seguin per el camí uns 1,5 km cap el Coll de l'Arç i tacarem la volta.
Agradable excursió per fer-la en un matí, unes 05:30 fen parades i anant tranquils.
Photo

Coll d'arç

Photo

Arbres caiguts per tot el recorregut

Photo

Camí per mig del bosc al principi de la ruta

Photo

Mas La Palomera

Photo

Cruïlla de ia Palomera

Photo

Fita que indica trencall dreta i AMUNT

Photo

Mas Palomera des de dalt

Photo

Torrent

Photo

Panoràmica des de Cingles de l'Estimbada

Photo

Bassa de Corrubí

Photo

Pedró de Tubau i capella a St. Marc

Photo

Panoràmica des de Pedró de Tubau

Photo

Per la cinglera

Photo

Cinglera de Tubau, baixem per el mig

Photo

Gira a la dreta per seguir la mateixa cinglera

Photo

Baumes sota cinglera

Photo

Foto

Photo

Fita...Gira esquerra

Photo

Pista, gira dreta

Photo

Pista a l'esquerra

Photo

Cruïlla, seguir recte

Photo

Torrent, gira esquerra.. porta bestiar més endavant....

Photo

Can Aranyonet des de camí

Photo

Senyal groga, nosaltres dreta

Photo

Cal Extremera i Aranyonet des de a baix els camps

Photo

Arribant a Aranyonet

Photo

Ca l'Extremera

Photo

Aranyonet

Photo

Aranyonet

Comments

    You can or this trail