Moving time  5 hours 59 minutes

Time  8 hours 2 minutes

Coordinates 2219

Uploaded June 27, 2019

Recorded June 2019

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
7,926 ft
5,082 ft
0
1.9
3.9
7.72 mi

Viewed 373 times, downloaded 38 times

near Bagerque, Catalunya (España)

1ª etapa Pass Aran de Montgarri al Ref. Estanous
Empezamos la ruta desde el refugio Amics de Montgarri dirección Este por delante de la iglesia y siguiendo las marcas rojas y blancas de GR. El sendero sigue paralelo al Rio Noguera Pallaresa aunque debemos ascender por el prado para más adelante cruzar el afluente de Rio Porquer y obviar la dura subida al Tuc de Barloguera que hay a la izquierda. Empezamos a subir por el bosque de pinos que nos llevara al Collado de la Solana (1940 m). Una vez en el collado el sendero vuelve a bajar ligeramente, cruza la espesa vegetación y asciende por el valle. La pendiente se hace más pronunciada al acabar la zona de bosque y tras cruzar una zona rocosa, llegamos a la zona más escarpada de la subida. Seguiremos el zigzag del sendero hasta sobrepasar el Clot de la Renhatja (2454 m). Volvemos a bajar suavemente y seguimos a la derecha rodeando el gran cráter que hay a la izquierda. Las señales de la senda se pierden un poco pero finalmente llegaremos al punto más alto de este recorrido situado en el Coll de la Gireta (2502 m). En este punto tendremos una segunda oportunidad del ir al Tuc de Barloguera o seguir hacia el refugio de Estagnous. Nosotros optamos por seguir la travesía.
Seguimos el sendero flanqueado la loma del Tuc Blanc hasta descender al puerto de Barloguera (2400 m) donde descubrimos al Este el Etang Long. Descendemos por una pendiente pronunciada y cubierta de nieve hacia el Etang Long, tras unos 40 minutos llegamos a la cabecera de lago. El sendero sigue por el margen izquierdo del lago, en varios puntos encontraremos pasamanos o cadenas que nos ayudaran a pasar por el camino. El sendero toma altura y rodea una zona rocosa junto a Lago para volver a descender junto a la desembocadura del lago. Cruzamos la desembocadura y abajo vemos el Etang Rond. Seguimos la senda por una empinada bajada en la que encontraremos de nuevo unas cadenas que nos dará más seguridad en el descenso. Tras avanzar por zona muy pedregosa y rompe piernas llegamos junto a lago. Comenzamos a rodear el lago siguiendo las señales rojas y blancas y subimos por una empinada y fatigosa cuesta hasta el refugio Estagnous.
Atención a causa del funcionamiento defectuoso del GPS, pueden encontrarse líneas rectas causadas por la pérdida parcial de la señal o puntas extrañas que no son reales, por lo tanto hay que ir con una poca precaución al seguir la ruta.
Si usas el track, te agradecería que hicieras una valoración sobre su utilidad.

=======================================================================
Comencem la ruta des del refugi Amics de Montgarri direcció Est per davant de l'església i seguint les marques roges i blanques de GR. La senda segueix paral·lela al Riu Noguera Pallaresa encara que hem d'ascendir pel prat per a més endavant creuar l'afluent de Riu Porquer i oblidar-nos de la dura pujada al Tuc de Barloguera que hi ha a l'esquerra. Comencem a pujar pel bosc de pins que ens portarà al Coll de la Solana (1940 m). Una vegada en el coll la sendera torna a baixar lleugerament, creua l'espessa vegetació i ascendeix per la vall. El pendent es fa més pronunciat en acabar la zona de bosc i després de creuar una zona rocosa, arribem a la zona més escarpada de la pujada. Seguirem la ziga-zaga del sender fins a sobrepassar el Clot de la Renhatja (2454 m). Tornem a baixar suaument i seguim a la dreta envoltant el gran cràter que hi ha a l'esquerra. Els senyals de la senda es perden un poc, però finalment arribarem al punt més alt del recorregut del dia situat al Coll de la Gireta (2502 m). Des d’ací tindrem una segona oportunitat de pujar al Tuc de Barloguera. Nosaltres optem per seguir la travessia cap al refugi de Estagnous.
Seguim el camí que flanqueja la lloma del Tuc Blanc fins a descendir al port de Barloguera (2400 m) on descobrim a l'est l’Etang Long. Descendim per un pendent pronunciat i cobert de neu cap al llac que també està glaçat, després d'uns llargs minuts xafant neu arribem a la capçalera de llac. La sendera segueix pel marge esquerre del llac, en diversos punts trobarem passamans o cadenes que ens ajudaran a passar pel camí. La senda pren altura i envolta una zona rocosa al costat de llac per a tornar a descendir al costat de la desembocadura del llac. Creuem la desembocadura i a baix veiem l’Etang Rond. Seguim la senda per una empinada baixada en la qual trobarem de nou unes cadenes que ens donarà més seguretat en el descens. Després d'avançar per zona molt pedregosa i trencacames arribem al costat de llac. Comencem a envoltar-lo seguint les senyals roges i blanques i pugem per una empinada i fatigosa costera fins al refugi Estagnous.
Atenció a causa del funcionament defectuós del GPS, poden trobar-se línies rectes causades per la pèrdua parcial del senyal o puntes estranyes que no són reals, per tant cal anar amb una poca precaució al seguir la ruta.
Si utilitzes el track, t’agrairia que feres una valoració de la seua utilitat.
River

Vaques travessant el riu Noguera Pallaresa

Sacred architecture

Mare de Déu de Montgarri

panorama

Montgarri

panorama

Vall de Montgarri

River

Barranc Perquer

panorama

Pleta dels Bandolers

Photo

Praderia

Tree

Pi roig

panorama

Clot de la Solana

Mountain pass

Clot de la Renatja

River

Rierol

Mountain pass

Port de Gireta

panorama

Panoràmica

Mountain pass

Port de Barlonguera

Photo

Estanyet

panorama

Panoràmica de Mont Valier

Mountain pass

Port de Barlonguera

Waypoint

Dreta

Lake

Estany Long

Photo

Descansant

Lake

Estany Long

Lake

Estany Long

Lake

Estany Redon

Lake

Estany Redon

River

Rierol

Lake

Estany Redon

Waterfall

Cascada

Refuge

Refugi d'Estagnous

8 comments

 • mgc1967 Aug 15, 2019

  I have followed this trail  View more

  Está muy bien explicada. Tus comentarios fueron de mucha ayuda.
  La travesía es preciosa y merece la pena el esfuerzo.
  Muchas gracias

 • Photo of Florenci Vallcanera

  Florenci Vallcanera Aug 19, 2019

  Muchas gracias por tu valoración mcg1967, me alegra que disfruraras de la ruta. Saludos.

 • Photo of Toni Velamazan

  Toni Velamazan Sep 13, 2019

  Vaig fer el Pass'Aran al setembre del 2018. Impressionant ! Em va agradar molt

 • Photo of Florenci Vallcanera

  Florenci Vallcanera Sep 13, 2019

  Si, el Pass'Aran és una ruta per a gaudir de la muntanya que no defrauda a ningú.

 • Photo of julred

  julred Sep 23, 2019

  I have followed this trail  View more

  Preciosa ruta, paisajes espectaculares, disfrutamos un monton. Muchas gracias por el track!!!

 • Photo of Florenci Vallcanera

  Florenci Vallcanera Sep 23, 2019

  Me alegro que te gustara la ruta y disfrutaras tanto como yo de ella. Un placer ayudar a compañeros amantes de la montaña a gozar de los bellos espacios que la naturaleza nos ofrece.

 • Photo of jroig6

  jroig6 Aug 3, 2020

  Bon dia Florenci,
  aquest darrera setmana he fet servir el teu track i ha anat de conya i les explicacions també. Ha estat una gran ruta amb moltíssima calor. Com anècdota, comentar-te que hem coincidit amb una parella de Madrid que també duia el teu track.
  Gràcies per compartir.
  Salut i cames!!

  Josep

 • Photo of Florenci Vallcanera

  Florenci Vallcanera Aug 3, 2020

  Bon dia Josep jroig6, m'alegro que t'hagi servit el meu track. Gràcies per la valoració.
  Salut i muntanya.

You can or this trail