Time  3 hours 31 minutes

Coordinates 2781

Uploaded August 8, 2019

Recorded August 2019

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
6,058 f
5,336 f
0
1.9
3.8
7.51 mi

Viewed 78 times, downloaded 5 times

near Bagerque, Catalunya (España)

Per veure les fotos de la passejada aneu al següent enllaç :

Vall d'Aran. Santuari de Montgarri ( 08-08-19 )

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VALORACIÓ GLOBAL : Vull esmentar que tot el que podeu llegir en aquest resum està escrit per algú que bassa tots els projectes en l’ús de la tecnologia, ordinador a casa i GPS o mòbil a les sortides.
Ruta que sense cap dubte hem de qualificar de molt fàcil. Idònia per fer amb la mainada. També es pot fer corrent i amb BTT.
El millor d’aquesta ruta és poder gaudir del Santuari de Montgarri i el seu entorn, amb força aigua. El pitjor, especialment a l’estiu és que la fa massa gent. Cal esmentar que seguint la pista per la que torna el track, s’hi pot anar en qualsevol tipus de cotxe.


APROXIMACIÓ : Al Pla de Beret deixem el cotxe ( wpt 01 ). Ara des de l’App del Wikiloc podem, prèvia descarrega del track, trobar la manera d’arribar a l’inici de la ruta.
Aquesta nova eina resulta molt útil. De fet els nous mòbils, amb millora de senyal, acabaran amb el món clàssic dels GPS quan resolguin el tema de consum de la bateria i el de la cartografia.

ORIENTACIÓ i GPS : ( Molt Fàcil ) Camí molt fàcil de seguir. La anada per GR i la tornada per pista molt apta per qualsevol cotxe.

DIFICULTAT FÍSICA : ( Fàcil )

DIFICULTAT TÈCNICA : ( Molt Fàcil )

PASSOS PERILLOSSOS : ( Cap )


DESCRIPCIÓ : Com sempre, els waypoints pretenen mostrar els llocs més característics de la ruta.

TIPUS de CAMÍ : Quasi tot per pista.

COBERTURA GPS i MÒBIL : Tema GPS amb senyal perfecte. Cobertura de Mòbil des del Santuari i camí tornada.

MENJAR : Ruta massa curta per incloure menjar. Al Refugi dels Amics de Montgarri podem beure i menjar

AIGUA : Hi ha forces llocs amb aigua.A la tornada no


DADES TÈCNIQUES : El GPS ( Oregon 600 ) m’ha donat un desnivell de +232. Temps en moviment ( caminant ) 1h 47’. Com he vist que si calibro el GPS als pics ( més de 2500 mts ) em millora la precisió ja no passo el track pel Garmin Connect que quasi no el corregeix.
Ara al mateix Basecamp podem filtrar el track eliminant els punts amb menys de 1,50-1,80 mts de separació, fet que millora les dades. Actualment porto l’Oregon 600 programat per temps ( punt cada 4-5 seg ).

POSSIBLES VARIANTS : La ruta publicada torna per la pista que ve d’Esterri d’Àneu. Ens va resultar molt monòtona, a més en ple agost vam trobar-hi molta circulació de turismes que amb el terra sec, aixecaven molta pols. Sens dubte, tot i que no m’agrada anar i tornar pel mateix lloc, és més distret tornar pel camí d’anada.
Una opció pot ser que després del wpt 06 seguim el track fins un aparcament damunt del Santuari des don podem baixar-hi per un bonic corriol i tornar pel camí pel que hem vingut.


BIBLIOGRAFIA : Ed Alpina té mapa de la zona. Vall d’Aran

NOTA : Quan faig la valoració de la dificultat d’una ruta, sempre em refereixo a la part tècnica. La física, al menys per a mi, són uns números que tothom te que adaptar al seu estat de forma. Malgrat tot, crec que no hi ha una “fórmula màgica” d’us universal que elimini la visió subjectiva.
Comentaris enfocats a l’ús de la electrònica. Així en lloc d’estendre’m en una llarga descripció del recorregut intento donar la suficient informació, amb ajut de les fotos, per a que el lector sàpiga el que es trobarà el dia que faci la ruta.

01 Pla de Beret 08-08-19
02 Arriu de Barlongueta 08-08-19
03 Arriu i Cabana de Parròs 08-08-19
04 Pont i casa Cabau 08-08-19
05 Mare de Diu de Montgarri 08-08-19
06 Restes poble Montgarri 08-08-19
07 Pas canadenc 08-08-19

1 comment

 • SENDERS.GRUP Aug 16, 2019

  I have followed this trail  View more

  Tot i la quantitat de gent que hi havia, seguint el teu consell, vam tornar pel camí d'anada que sens cap mena de dubte resulta més distret.

You can or this trail