Time  5 hours 47 minutes

Coordinates 4758

Uploaded March 28, 2019

Recorded March 2019

-
-
716 f
-52 f
0
4.2
8.5
16.94 mi

Viewed 250 times, downloaded 14 times

near Reus, Catalunya (España)

-----------------------------------------------------------------------

Per veure les fotos d'aquesta caminada aneu al següent enllaç :

Volta gran a Reus R05 . ( 28-03-19 )

-----------------------------------------------------------------------

VALORACIÓ GLOBAL : Vull esmentar que tot el que podeu llegir en aquest resum està escrit per algú que bassa tots els projectes en l’ús de la tecnologia, ordinador a casa i GPS o mòbil a les sortides.
Aquesta ruta, promocionada per l’ajuntament de Reus amb el nom de R05, no té cap mena de dificultat tret de ser una mica llarga i els trams de rieres que després de les pluges poden ser força pesats.
Nosaltres l’hem fet en sentit horari a l’inrevés de la senyalització. Després del wpt 06 passada l’Alba i en arribar a les obres pel tren ( wpt 07 ) ens hem trobat el pas tancat i hem hagut de vorejar-les. Possiblement fent la ruta en sentit de la retolació no trobaríem aquest petit problema. En aquest cas i si en la resta de ruta la senyalització resulta més eficient, la podríem valorar de fàcil.
En aquest apartat acostumo a explicar el que més m’ha agradat de la caminada, avui no sé que posar-hi .....


APROXIMACIÓ : A prop de la Misericordia trobem aparcament ( wpt 01 ) Ara des de l’App del Wikiloc podem, prèvia descarrega del track, trobar la manera d’arribar a l’inici de la ruta.
Aquesta nova eina resulta molt útil. De fet els nous mòbils, amb millora de senyal, acabaran amb el món clàssic dels GPS quan resolguin el tema de consum de la bateria i el de la cartografia.

ORIENTACIÓ i GPS : ( Fàcil +) Trobem pals amb senyalitzacions ( R05 ) a moltes cruïlles. Als polígons no les vaig veure, però ja he dit que el track és en sentit contrari a la senyalització. Per aquest motiu la he posat com a moderada.

DIFICULTAT FÍSICA : ( Fàcil )

DIFICULTAT TÈCNICA : ( Fàcil )

PASSOS PERILLOSSOS : ( Cap )


DESCRIPCIÓ : Com sempre, els waypoints pretenen mostrar els llocs més característics de la ruta.

TIPUS de CAMÍ : Rieres, pista i molt d’asfalt.

COBERTURA GPS i MÒBIL : Tema GPS amb senyal perfecte. Movistar sense problema de cobertura.

MENJAR : Hem dinat al Myoos. A data d’avui està valorat com el primer restaurant de Reus al Tripadvisor, això ha fet que tingués unes expectatives massa altes. Molt millor els primers plats que els segons i postres. Vins de la casa molt encertats.
Menú diari de 15,95 €. Això sí, molt bon tracte i atenció. Local amb poca capacitat

AIGUA : No recordo cap font fora de la de Castellvell.


DADES TÈCNIQUES : El GPS ( Oregon 600 ) m’ha donat un desnivell de +205 . Temps en moviment ( caminant ) 4h 58’. Com he vist que si calibro el GPS als pics ( més de 2500 mts ) em millora la precisió ja no passo el track pel Garmin Connect que quasi no el corregeix.
Ara al mateix Basecamp filtro el track eliminant els punts amb menys de 1,80 mts de separació. El resultat d’aquest procés el pujo al wikiloc. Actualment porto l’Oregon 600 programat per temps ( punt cada 4-5 seg ).

POSSIBLES VARIANTS : Millor fer-la en sentit antihorari ja que és més fàcil veure els rètols i el trams més lleig el fem a l’inici.

BIBLIOGRAFIA : Sense cartografia de la zona.


NOTA : Quan faig la valoració de la dificultat d’una ruta, sempre em refereixo a la part tècnica. La física, al menys per a mi, són uns números que tothom te que adaptar al seu estat de forma. Malgrat tot, crec que no hi ha una “fórmula màgica” d’us universal que elimini la visió subjectiva.
Comentaris enfocats a l’ús de GPS. Així en lloc d’estendre’m en una llarga descripció del recorregut intento donar la suficient informació, amb ajut de les fotos, per a que el lector sàpiga el que es trobarà el dia que faci la ruta.
Al wikiloc hi ha moltes “activitats” però trobo a faltar una entre les de senderisme i alpinisme, que podríem dir “muntanysme” que al menys per a mi simplificaria la valoració de la dificultat tècnica.

Parking

01 Inici (Misericordia) R05

01 Inici (Misericordia) R05 28-03-19
Intersection

02 Cruilla després AgroReus

02 Cruilla després AgroReus 28-03-19
Waypoint

03 Castellvell

03 Castellvell 28-03-19
Intersection

04 Troba Riera d'Almoster

04 Riera d'Almoster 28-03-19
Tree

05 Pi Bofarull

05 Pi Bofarull 28-03-19
Waypoint

06 Mas Sunyer

06 Mas Sunyer 28-03-19
Waypoint

07 Ull Zona amb canvis tren

07 Ull Zona amb canvis tren 28-03-19
Intersection

08 Troba Camí Morts

08 Troba Camí Morts 28-03-19
Waypoint

09 Mas de Valls ( Vins Muller )

09 Mas de Valls ( Vins Muller ) 28-03-19

Comments

    You can or this trail