Time  4 hours 44 minutes

Coordinates 3752

Uploaded December 27, 2018

Recorded December 2018

-
-
248 f
-39 f
0
3.2
6.3
12.62 mi

Viewed 89 times, downloaded 3 times

near Tarragona, Catalunya (España)

-----------------------------------------------------------------------

Per veure les fotos d'aquesta caminada aneu al següent enllaç :

Pi Bofarull 27-12-18

-----------------------------------------------------------------------

VALORACIÓ GLOBAL : Vull esmentar que tot el que podeu llegir en aquest resum està escrit per algú que bassa tots els projectes en l’ús de la tecnologia, ordinador a casa i GPS o mòbil a les sortides.
Aquesta ruta la hem qualificat de fàcil ja que no presenta cap mena de dificultat que no sigui la orientació, especialment per tornar del Pi ( wpt 04 ).
En aquest apartat acostumo a indicar el que més m’ha agradat de la ruta. Avui poca cosa tinc a dir que no sigui pensar amb els polígons industrials abandonats i la quantitat de carreteres de la zona. Possiblement sigui de les rutes més lletges que he pujat al wikiloc

APROXIMACIÓ : A Riu Clar ( wpt 01 ) trobem molta facilitat per deixar els cotxes. Ara des de l’App del Wikiloc podem, prèvia descarrega del track, trobar la manera d’arribar a l’inici de la ruta.
Aquesta nova eina resulta molt útil. De fet els nous mòbils, amb millora de senyal, acabaran amb el món clàssic dels GPS quan resolguin el tema de consum de la bateria i el de la cartografia.


ORIENTACIÓ i GPS : ( Moderada ) Algunes senyalitzacions del Pi Bofarull i GR

DIFICULTAT FÍSICA : ( Fàcil )

DIFICULTAT TÈCNICA : ( Molt Fàcil )

PASSOS PERILLOSSOS : ( Cap )

DESCRIPCIÓ : Com sempre, els waypoints pretenen mostrar els llocs més característics de la ruta.

TIPUS de CAMÍ : La major part per pistes de terra.

COBERTURA GPS i MÒBIL : Tema GPS amb senyal perfecte. Movistar amb bona cobertura.

MENJAR : Hem dinat al Bar Restaurant 3J ( 977 540467 ) ubicat al mateix barri de Riu Clar. Ampli menjador quasi sempre ple per la seva excel·lent relació qualitat/preu i servei. Menú feiner de 9,95. No reserven taula

AIGUA : Cap font

DADES TÈCNIQUES : El GPS ( Oregon 600 ) m’ha donat un desnivell de +129 . Temps en moviment ( caminant ) 4h 13’. Com he vist que si calibro el GPS als pics ( més de 2500 mts ) em millora la precisió ja no passo el track pel Garmin Connect que quasi no el corregeix.
Ara al mateix Basecamp filtro el track eliminant els punts amb menys de 1,80 mts de separació. El resultat d’aquest procés el pujo al wikiloc. Actualment porto l’Oregon 600 programat per temps ( punt cada 4-5 seg ).

POSSIBLES VARIANTS : Podem fer la ruta més curta sortint de la Canonja o allargar-la començant a caminar a Tarragona. També ens poden apropar fins a Constantí.

BIBLIOGRAFIA : Ed Piolet te cartografia parcial de la zona que no resta massa actualitzada ja que les zones habitades són força dinàmiques.

NOTA : Quan faig la valoració de la dificultat d’una ruta, sempre em refereixo a la part tècnica. La física, al menys per a mi, són uns números que tothom te que adaptar al seu estat de forma. Malgrat tot, crec que no hi ha una “fórmula màgica” d’us universal que elimini la visió subjectiva.
Comentaris enfocats a l’ús de GPS. Així en lloc d’estendre’m en una llarga descripció del recorregut intento donar la suficient informació, amb ajut de les fotos, per a que el lector sàpiga el que es trobarà el dia que faci la ruta.
Al wikiloc hi ha moltes “activitats” però trobo a faltar una entre les de senderisme i alpinisme, que podríem dir “muntanysme” que al menys per a mi simplificaria la valoració de la dificultat tècnica.

Parking

01 Rest 3J ( Riu Clar )

01 Rest 3J ( Riu Clar ) 27-12-18
Waypoint

02 Bonavista

02 Bonavista 27-12-18
Waypoint

03 la Canonja

03 la Canonja 27-12-18
Tree

04 Pi Bofarull

04 Pi Bofarull 27-12-18
Waypoint

05 Aeroport Reus

05 Aeroport Reus 27-12-18
Intersection

06 Cruïlla Camins

06 Cruïlla Camins 27-12-18
Waypoint

07 Bassa

07 Bassa 27-12-18
Waypoint

08 Pas subterrani ( Floresta )

08 Pas subterrani ( Floresta ) 27-12-18

Comments

    You can or this trail