Time  22 hours 13 minutes

Coordinates 1218

Uploaded January 12, 2017

Recorded January 2017

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
1,751 f
138 f
0
1.5
2.9
5.9 mi

Viewed 2256 times, downloaded 72 times

near Benicàssim, Valencia (España)

LA TRAVESSA
Vertiginós, espectacular i divertit recorregut que travessa les Agulles de Santa Àgueda seguint un camí carener amb constants grimpades que visita diferents agulles des d'on tindrem bastes panoràmiques sobre el Desert de les Palmes i Benicàssim.

VARIANTS
Un cop al Collet de les Agulles podem baixar pel vessant nord seguint el PR-CV 397 per la Ruta ST161Volta a les Agulles de St. Àgueda, itinerari que passa per la Font Tallà, opció més llarga però també interessant, amb vistes de les agulles.

DIFICULTAT
Ruta no apta per a persones no habituades a les grimpades o amb vertigen. Tot i així no presenta cap dificultat tècnica destacable i es pot fer sense cap material tècnic.

Els punts més coneguts i que presenten certa dificultat són:

-EL 'TUB' I EL 'TOBOGAN' (opcional): variant difícil de baixada des del cim de l'Agulló. Un cop sortim de la grimpada inicial passada la bretxa, girem a la dreta per ficar-nos per una feixa aèria en baixada. El primer punt complicat és passar d'aquesta feixa o 'Tub' al 'Tobogan' a través d'un pas aeri, però senzill (compte). Un cop al 'Tobogan' és IMPORTANT de passar a la placa situada més a l'esquerra possible. Baixem amb compte ajudats d'un pi que creix enmig de la roca. Trobarem dues sortides a l'esquerra. La primera més tècnica, i uns metres més avall una de més fàcil i practicable. Ja per terreny fàcil guanyem uns metres per anar a buscar el camí marcat.

-BAIXADA FÀCIL AGULLOT: La variant senzilla de baixada de l'Agullot es pren seguint recte un cop sortim de la bretxa del cim. Un camí amb marques grogues baixa pel nord per salvar el 'Tub' i el 'Tobogan'. No el conec personalment que no hi he passat, però és una variant fàcil, tot i que té alguna corda per ajudar la progressió.

-TRAMPOLÍ (opcional): sens dubte l'agulla més espectacular de tota la travessa. Abans del pas de La Xemeneia o de la seva variant fàcil de l'Arbre. És una placa llisa, amb esquerdes on agafar-se, que penjar de l'abisme. Per arribar cal anar pel fil de la cresta per un pas on caldrà desgrimpar i tornar a grimpar una petita escletxa, fàcil pels habituats a les gimpades.

-LA XEMENEIA (opcional): escletxa amb un forat per on cal grimpar i tenir força de braços per sortir pel forat amunt. Dalt hi ha unes anelles per rapelar de baixada.

-PAS FÀCIL: Si volem evitar La Xemeneia, cal baixar uns 10-15 metres cap al sud per trobar el camí (marques grogues) que supera aquest punt del recorregut per una fàcil grimpada sense complicacions. Reconeixerem aquest pas des del Trampolí per un característic arbre situat a la part accessible.

Evitar absolutament quan hagi plogut i la roca estigui molla. La roca és és força adherent.

És recomana evitar l'estiu. Durant aquests mesos la forta calor pot fer endurir la ruta. Tot i passar per alguna font, molt probablement no rajarà. Prop del Convent dels Carmelites hi ha un restaurant.

EL PN DEL DESERT DE LES PALMES
La serra de les Agulles de Santa Àgueda s'inclouen dins el Parc Natural del Desert de les Palmes, que també conté la Serra del Desert de les Palmes (Bartolo) i de les Santes com a principals carenes del parc. Aquest espai a tocar del mar va ser declarat parc natural pel govern valencià el 16 d'octubre de 1989 i ocupa ocupa part de cinc termes municipals: Benicàssim, Cabanes, la Pobla Tornesa, Borriol i Castelló de la Plana.

Té una extensió de 3.200 ha. Va ser l'ordre dels carmelites els qui van donar nom al parc, atès que per a aquest ordre religiós un eren espais solitaris i allunyats de poblacions on retirar-se i dedicar-se a la contemplació). El nom de Palmes fa referència al gran nombre de margalló (Chamaerops humilis) que hi ha al parc.

EL TREN
La ruta comença i acaba a l'estació de Benicàssim, situada a l'extrem nord de la població, del qual és la última edificació. Aquesta situació, a tocar del parc natural, fa que l'estació sigui un bon punt d'inici de rutes pel Desert.

Benicàssim es troba a:
-Barcelona (7/8 trens dia): Talgo 2h30min-2h45min (25-30€) ; MD 3h30min (17€) amb transbordament ; Regional Expres: 4h15min (23€)

-València (8/9 trens dia): Talgo: 50 min (18€) ; Regional Express: 1h20min (8€)

-Castelló: (8/9 trens dia): Talgo 7 min. / Regional 8 min.

View more external

La baixada va a parar al PR-CV 397 prop del a cruïlla amb el PR-CV 397.1
Opcional!

1 comment

 • jorgeortegalopez May 1, 2019

  I have followed this trail  verified  View more

  Dura

You can or this trail