Time  3 hours 47 minutes

Coordinates 1073

Uploaded August 13, 2014

Recorded August 2014

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
2,247 ft
945 ft
0
1.9
3.9
7.77 mi

Viewed 6198 times, downloaded 261 times

near Alcover, Catalunya (España)

130814 NIU de l'ÀLIGA-Les Fonts del Riu Glorieta-(Alcover)

itinerari per la Vall del Riu Glorieta.
Aquesta ruta, si no es vol caminar tant, es pot escurçar bastant si es deix el cotxe a l'aparcament del Mas Fores, que està una mica més amunt de l'ermita del Remei d'Alcover i igualment es pot fer de forma circular, anant per un lloc i tornant per un altre camí. Els dos senders són molt agradables de fer inclús amb dies soleijats, ja que l'ombra del bosc és molt abundant.
El camí natural del riu Glorieta recorre part del complex hidràulic de la vall del riu Glorieta, catalogat com a patrimoni local de caràcter històric-cultural. Prenent com a eix de l'itinerari el camí ral entre Alcover i Mont-ral, al llarg del recorregut es poden veure molins, séquies, fonts i captacions d'aigua que formaven part de la industria paperera tradicional i de l'aprofitament agrícola de l'aigua del riu.
Entre les restes de pinedes que trobem a la vora del camí i en els camps de conreu que estan abandonats, podem veure plantes diverses que no arriben a formar part de cap conjunt definit. Una de les plantes més habituals d'aquest lloc és l'atzavara, una planta importada d'Amèrica que s'ha fet habitual a les nostres contrades. L'ailant procedeix de China, mentre que el margalló és de casa nostra.
A la vora del camí veureu un gran forat, que són les restes d'un forn de calç. A l'esquerra del forn reconstruït observareu que en aquest lloc s'escalfava la pedra calcària al llarg de diversos dies per convertir-la en calç. Aquesta triturada i barrejada amb sorra, servia per a les construccions dels masos abans que s'utilitzes el ciment actual.
River

Riu Glorieta

Riu Glorieta
fountain

Mas de Forès

Mas de Forès
Bridge

Pont

Pont
Bridge

Pont de fusta

Pont de fusta
River

Niu de l'Aliga

Niu de l'Aliga
fountain

Les Fonts del Glorieta

Les Fonts del Glorieta
River

Riu Glorieta

Riu Glorieta
Intersection

Cruilla Mas de Fores

Cruilla Mas de Fores
Sacred architecture

Ermita del Remei

Waypoint

Sortida

Sortida

4 comments

 • Photo of Oscar Upegui

  Oscar Upegui Jan 1, 2018

  Una ruta con muy buenas visitas y descargas la cual la hace merecedora de buenos comentarios y valoraciones.
  Gracias Josep por compartirla.

 • Photo of Josep Mª Dalmau

  Josep Mª Dalmau Jan 1, 2018

  Muchas gracias Oscar por la amabilidad de comentar y valorar esta ruta.

 • Photo of sxirau

  sxirau Aug 12, 2018

  I have followed this trail  View more

  I did this hike with my family and dog and it was good walk. Great views and wildlife, saw a small water snake. Very relaxing and tranquil place. The walk is not too difficult as the ground has slate that forms steps for you naturally. Nui de L'aliga is very beautiful with a waterfall and lake that you can swim in. A favourite place we will be visiting throughout the year to see the different seasons.

 • Photo of Josep Mª Dalmau

  Josep Mª Dalmau Aug 16, 2018

  Indeed, it is a very pleasant stroll, it is not very long and it is a suitable place to spend the morning in full nature, doing a walk through the woods and enjoying the fresh waters of the Niu de l'Àliga. I'm very pleased that you liked the route. My thanks sxirau for the comment and the evaluation of this route.

You can or this trail