Moving time  4 hours 7 minutes

Time  5 hours 55 minutes

Coordinates 3422

Uploaded April 22, 2018

Recorded April 2018

-
-
1,681 f
-67 f
0
3.0
6.1
12.19 mi

Viewed 290 times, downloaded 7 times

near Sant Amanç, Catalunya (España)

Explicació que ens fan al tríptic de la Secció Excursionista de la Societat Coral de l'etapa que hem fet avui...

L’etapa 12 va de Sant Feliu de Guíxols a Tossa de Mar. Travessa els municipis de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro, al Baix Empordà, Llagostera, al Gironès, i Tossa de Mar, a la Selva.

Sant Feliu de Guíxols: Al s.V aC un poblat iber es va instal·lar a la punta de Guíxols, un promontori que divideix la badia en dues parts. Al s.I aC, amb la romanització, la població s’instal·la al pla. El 940 es funda el monestir benedictí. A l’edat mitjana i moderna era molt important el comerç pel mar. Sant Feliu té un paper important en la conquesta de
Mallorca per Jaume I. La vila té un creixement important. Perot Rocaguinarda, el famós bandoler, va tenir presència per aquesta zona. Al s.XVIII destaca la manufactura del suro. A partir del 1955 es construeixen diversos hotels i arriba el boom turístic.

Tossa de Mar: Hi ha restes preromanes al Massís de Cadiretes algunes datades entre el 2500 aC i el 1800 aC. De l’època romana hi ha les vil·les dels Ametllers, del Mas Carbotí i Ses Alzines. El primer esment de Tossa és del 881, en la forma Tursam. El 1186 l'abat de Ripoll Ramon de Berga feia erigir el Castell de Tossa i permetia als habitants construir cases dins i fora del recinte fortificat (cosa que explica la formació de la Vila Vella).
Tossa, apartada de les principals vies de comunicació, no participà destacadament en les guerres que succeïren a Catalunya. Sofrí un atac de la flota francesa de Felip III l'Ardit el 1285 i els atacs dels pirates barbarescos i turcs.. A principi s.XIX la torre principal del castell fou convertida en molí. Actualment, al seu emplaçament hi ha el far de Tossa. El 1931, el recinte de la Vila Vella fou declarat monument nacional i se n'inicià la restauració.
Photo

Sortida

Photo

Casa de les flors

Photo

Pujant

Photo

Pujant

Photo

Esmorzar

Photo

Font de la Guilla

Photo

Panoràmica

Photo

Foto

Photo

Corriol

Photo

Coll de l’Escorpí

Photo

Imatge

Photo

Can Codolar

Photo

Casa enrunada

Photo

Runes

Photo

GR-92

Photo

Parada

Photo

Des del Puig de Ses Cadiretes

Photo

Tossa al fons

Photo

Ermita Mare de Deu de Gràcia

Photo

Pins del Bisbe

Photo

Riu

Photo

Es pi gros

Comments

    You can or this trail