Time  2 hours 50 minutes

Coordinates 761

Uploaded May 25, 2015

Recorded April 2015

-
-
535 f
234 f
0
1.9
3.9
7.76 mi

Viewed 2798 times, downloaded 143 times

near Mollet del Vallès, Catalunya (España)

LA TRAVESSA
’espai rural-natural de Gallecs és fruit de dècades de lluites per part dels veïns de les poblacions que l´envolten. Segons el Pla Director de l’Àrea Metropolitana de Barcelona aquesta extensió de terreny estava reservada per a la creació d’una ciutat per a 130.000 habitants. Gràcies a la pressió popular s’aconseguí finalment el 1981 que s´abandonés el projecte gràcies a un conveni que signà l´Ajuntament de Mollet del Vallès (60% de Gallecs es troba al seu terme municipal) i la Generalitat de Catalunya.

L’àrea de Gallecs és un espai agrícola de 733 ha., vital com a connector verd entre la Serralada Litoral i les serres interiors i inclòs des del 2009 en el PEIN. És un espai periurbà rural envoltat per grans ciutats del Vallès Oriental i Occidental el que li afegeix al seu alt valor ecològic el de ser un pulmó verd i d’esbarjo per a bona part de les poblacions del seu contorn.

L´òrgan de gestió del parc és el Consorci del Parc de l’Espai d’Interès natural de Gallecs es va crear el 2006 i està integrat per la Generalitat i pels sis municipis de l´entorn (Mollet, Parets, Montcada i Reixac, Sant Perpètua M., Palau Solità i Plegamans i Lliçà del Vallès). La seva funció és la de vetllar per la protecció i millora d´un espai que està dedicat a l´agricultura en el 75% de la seva extensió mentre que els boscos ocupen només el 14%, intentant aconseguir un equilibri entre la protecció i l´ús públic, promovent activitats sostenibles com l´agricultura ecològica.

Encara avui dia la lluita per Gallecs continua. Diferents associacions com ara ´Plataforma Defensa de Gallecs´ breguen per un protecció real i efectiva de l’entorn, denunciant la manca d´interès i deixadesa de les administracions.

Vam recórrer la ruta que proposem un dia de protestes. Després de 36 anys de les protestes del 78 que aconseguiren aturar un nou desenvolupament de Mollet, avui dia encara cal seguir lluitant per a la preservació d’aquest pulmó verd enmig del Vallès. Ni que sigui com un acte contestatari, cal anar a GALLECS!

DIFICULTAT
Itinerari curt i planer que no presenta dificultats.

ELS TRENS
Ambdues estacions són contigües de la línia Barcelona-Vic.

-Estació de sortida: Mollet Santa Rosa. Situada al nord de la ciutat de Mollet del Vallès. L'any 2018 ha estat objecte de remodelació, amb la instal·lació d'ascensors. Disposa de bar i taquilles.
-Estació d’arribada: Parets del Vallès. Sitauda al sud del barri de l'Eixample de Parets. Estació agradable, amb marquesines. Disposa de taquilles i cafeteria.

Podeu consultar aquí els HORARIS DE RODALIES DE CATALUNYA.

View more external

panorama

Aiguamolls de Can Salvi

Intersection

Botiga Hora Eco

Building of interest

Can Veire

Risk

Carretera C-155

Risk

Carretera C-155. Barrera

Train stop

Estació de Mollet-Santa Rosa

Train stop

Estació de Parets del Vallès

Intersection

Entrada a Gallecs

panorama

Mirador del Vallès

Intersection

Pal. GR-97.3

Intersection

Pont vianants sobre AP7

Sacred architecture

Santa Maria de Gallecs

Comments

    You can or this trail