Moving time  one hour 13 minutes

Time  one hour 35 minutes

Coordinates 634

Uploaded May 4, 2019

Recorded May 2019

-
-
2,500 f
1,947 f
0
0.5
1.1
2.18 mi

Viewed 13 times, downloaded 0 times

near Montmagastre, Catalunya (España)

[100 cims] Montmagastre, la Noguera.
04/05/2019


Circular horària a aquest petit cim isolat i envoltat de camps a primer terme i proper al Montsec.

El Poble de Montmagastre és una colla de cases i masies més o menys agrupades però de mida reduïda.
En hi aproximem per la carretera C-74 (C-1214b) d'Artesa de Segre en direcció a Tremp, després de passar la cruïlla de Vilanova de Meià i el nucli de Vall Llebrera i Vall Llebrelola, al pk 8 trobem a la dreta el trencall a Montmagastre abans d'arribar a una corba a l'esquerra.
Mirem d'aparcar per no fer nosa als veïns i iniciem la marxa just a l'entrada del poble com si ens en tornéssim per la carretera, desfent el camí uns 400 o 500 metres on trobarem a mà esquerra una fita de pedres i més endavant un pal indicador cap a un bosquets d'alzines assenyalant la direcció per accedir al dolmen, primer punt de parada.
Al baixar desseguida passem de llarg perquè la bardissa ens tapa l'accés, però reculem i el trobem desseguida. És de cista i de dimensions considerables. Sembla que la llosa de cobertura és a un costat però no n'estem segurs perquè es veu molt gruixuda i pesada.
Desfem aquest trosset i retornem a la carretera tot girant a l'esquerra, seguint la direcció que portàvem i uns 150 més endavant, passat Cal Donzell a la dreta, trobem un cobert i una pista que puja cap a la dreta amb un indicador cap al Castell, l'església i el cim.
Ara pugem recte cap al castell per la pista i a uns 200 m d'haver girat, a l'esquerra trobem un corriol que s'enfila dreta cap amunt. Anem pujant drets fent giragonses entre restes de mur de pedra i antigues edificacions en direcció NE, testimonis d'una època de més activitat.
Més a munt arribem a l'indret, just abans d'una remuntada de roca, on en baixar prendrem direcció NE. Ara girem a NO i remuntem la roca i el camí que es va inclinant cap cop que pugem més. Davant mateix tenim l'església en runes, una barreja d'estils i èpoques que se li va donar altre usos.
Primer anem directes al cim que hi accedim per la seva esquerra fent una mitja volta cap a la dreta. Cim prominent amb unes vistes privilegiades donada la geografia de la zona.
En baixar passem per l'església i les restes del castell i observem el pas de la història a les pedres que ens en parlen.
Al retornar a la desmuntada de la roca, girem a l'esquerra direcció NE i veiem un parell de fites des d'allí mateix. El camí sembla bastant embrossat i poc més endavant es confirma que per aquest tram fa temps que hi passa molt poca gent, tot i veure's clarament la traçada. Sortim a un camp i girem a l'esquerra de seguida per pujar un marge en direcció NO, després d'un curt tram més, sortim a un camí molt més fressat i girem a la dreta.
Aquest camí ens porta de dret amb suau baixada a les trinxeres i les coves que hi ha més avall i que es van fer durant la guerra. Més avall ja tornem a sortir als camps després de passar per un pedrís i girar a la dreta.
Veiem el camí però si seguim per la dreta ens trobarem amb un marge prou alt com per travessar el camp i buscar el camí de sortida a la pista un xic més endavant. Un cop a la pista girem a la dreta en direcció sud primer i després SE per retornar de pla cap al poble observant la verdor dels camps a aquesta hora de la tarda.
Entrem al poble des del nord i retornem al cotxe, uns metres més enllà.

Curta però molt interessant, sobretot a aquesta època amb els sembrats en plena efervescència i amb sol de tarda. També un 100 cim més.
En tornar del dolmen seguim per l'esquerra
A la pista a la dreta

Comments

    You can or this trail