Moving time  one hour 47 minutes

Time  2 hours 34 minutes

Coordinates 1027

Uploaded October 16, 2019

Recorded October 2019

-
-
4,235 f
3,137 f
0
0.9
1.7
3.42 mi

Viewed 10 times, downloaded 0 times

near Vidrà, Catalunya (España)

Aquest cim es troba situat a la serra de Curull, una curta serralada que en direcció est/oest enllaça la serra de Bellmunt (ponent) amb el Puigsacalm (llevant). Situada dins del Paratge d’espais d’interès natural anomenat de Milany, Santa Magdalena, Puigsacalm i Bellmunt, les seves aigües van a parar al riu Ges, a la banda nord per la riera de la Vila Vella, al sud i ponent per la de Salgueda i llevant per la de les Fonts.
Excursió senzilla i còmoda per un terreny on predominen les margues amb algunes calcàries pudingues (conglomerats) que es manifesten a tocar del cim. Cal anar en compte amb les motos de trial que en aquest indret i malgrat que es tracta d’un paratge protegit, sovintegen i a més circulen, sobretot de pujada, a forta velocitat per tal de superar els diversos relleus del camí. Aquest és força estret i amb la frondositat del bosc és fàcil que no ens vegin.

ACCES PER CARRETERA
Amb automòbil ens hem de dirigir des de Vic o des de Ripoll fins a la vila de Sant Quirze de Besora. Aquí s'ha de prendre la carretera que du a Sta. Maria de Besora i al pintoresc i singular poble de Vidrà. S'ha de travessar tot el poble pel carrer principal que, al final, esdevé en carretera asfaltada a Sant Privat d'en Bas.
Un quilòmetre després de Vidrà, de la nostre dreta, surt una pista forestal (hi ha un indicador de La Barraca, la Vila Vella, Sant Bartomeu de Covildases, etc.) que en baixada i direcció sud ens apropa al torrent de les Fonts. Deixem un primer trencant a l'esquerra i un segon a la mateixa banda, just quant arribem a un pas canadenc. La pista ara revestida de pòrtland segueix fins un pont damunt l’esmentat torrent.
Aquí es pot començar l’excursió; ara bé, recentment l’antiga pista de terra ha estat revestida de ciment i no fa gaire goig caminar-hi. Així que podem seguir per la pista amb el cotxe i fer 1,8 quilòmetres fins un pont damunt la riera de la Vila Vella, o bé fer el mateix tram a peu que ens ocuparà uns 35 minuts.
Aquest darrer recorregut té unes referències de seguir un P.R. durant 300 metres, per entre bosc de faig i roure, fins un pal indicador. Aquí el P.R. marxa cap a la dreta a Sant Pere de Torelló. Fem 100 metres més i s’acaba el ciment. Encara seguim uns 400 metres més per la pista fins un pas canadenc. Des d’aquest punt ja resta només un quilòmetre fins un altre pont, el de la riera de la Vila Vella. Aquí aparquem.
ÈPOCA ACONSELLABLE PER A FER L'ASCENSIO
Aquesta ruta es pot fer tot l'any, llevat als mesos d'estiu, on la calor pot fer molt penosa l'ascensió. Recomanem fer-la a la tardor, on els colors i tonalitats del arbres són genials.

PUNTS D’INTERÈS
El cim presenta unes vistes molt interessants, de manera que si mirem al nord veurem les muntanyes dels Pirineus orientals, des de el Port de Compte fins el Canigó, passant per serralades com les del Cadí, muntanyes de La Molina, Núria i Vallter. També podrem veure serralades prepirinenques com les de Montgrony, Taga, Cavallera o Milany.
A llevant la vista queda força restringida per la mateixa serra de Curull, encara que podem veure les rodalies del Puigsacalm. Al sud tenim serralades com Cabrera, les Guilleries, Collsacabra, Montseny, Sant Llorenç i fins els cingles de Bertí. A ponent trobem Montserrat, la plana de Vic, l’altiplà del Moianès, Bellmunt i fins els Rasos de Peguera. Molt llunyanes resten les muntanyes de Prades.

CLIMA l VEGETACIÓ
El clima del recorregut té trets europeus amb influències de la Mediterrània. Al hivern, no sol haver-hi neu, encara que es registren fortes glaçades. Contrast de temperatures diürnes i nocturnes. A l’estiu és fàcil que es desenvolupin tempestes en breus espais de temps. La vegetació també té trets de clima europeu, doncs presenta fageda i boix. A la part de la carena es manifesta l’influencia del mediterrani amb rouredes que omplen la banda sud.

EQUIPAMENT
Motxilla, gorra o barret, ulleres, i roba d'abric al hivern. Es recomana dur calçat dur, per la humitat, mullenes i fang que pot haver-hi al camí. També és recomanable una màquina de retratar i uns llargavistes. Cal dur aigua.
Summit

Cim de l' aliga

Intersection

Derecha

Intersection

Derecha

Intersection

Derecha

fountain

No vaja agua

Photo

Foto

Intersection

Izquierda

Photo

Foto

Comments

    You can or this trail