Palexandra
9 1 9

Coordinates 216

Uploaded May 19, 2014

-
-
6,165 f
3,389 f
0
3.1
6.3
12.56 mi

Viewed 1357 times, downloaded 6 times

near Coll, Catalunya (España)

La ruta comença sortint de Coll i es visita les esglésies romàniques de Santa Maria de Coll, la Santa Maria de Cardet, Sant Feliu, Sant Joan de Boí i Santa Eulàlia. Per completar el camí, s'entraria a veure també la Central hidroelèctrica de Cardet i les Caldes de Boí. A pocs metres, es podrà veure la Font dels Capellans. Es passaria per la Font del Ferro per arribar al punt final de la ruta, al Embassament de Cavallers – Refugi Ventosa i Calvell.

View more external

Central hidroelèctrica, aprofita les aigües de la presa de Cavallers i del riu Sant Nicolau.
A Santa Maria de Cardet podem veure un dels absis més espectaculars de la Vall de Boí. El temple es va construir sobre el fort pendent de la muntanya, aprofitant el desnivell del terreny per construir una petita cripta a l´interior, l´única de tot el conjunt.
Església paleocristiana erigida en honor al màrtir que dóna nom al temple.L'edifici actual és el resultat de la barreja de diferents estils arquitectònics. Originàriament es va dissenyar en època romànica i a aquest temps correspon el disseny de la planta i la capçalera.
A Santa Eulàlia d'Erill la Vall trobem un dels millors campanars de la VALL DE BOÍ, una esvelta torre de planta quadrada i sis pisos d´alçada amb la decoració pròpia del romànic llombard: els arquets cecs i els frisos de dent de serra.
El Balneri de Caldes de Boí es troba situat en la ruta del arte Románic de Boí rodejada de la Vall de Boí i del Parc Nacional de Aigüestortes.
Font situada al camí dels enamorats.
Sant Joan de Boí és l’església que conserva més elements arquitectònics del primer moment constructiu que es produeix a la Vall de Boí al s.XI. De planta basilical (com Sant Climent i Santa Maria), a Sant Joan de Boí destaca el conjunt de pintures murals que es van trobar decorant l’interior de les naus amb escenes com la Lapidació de Sant Esteve o els Joglars.
L’embassament de Cavallers o Estanys de Tor, pertanyent a la conca fluvial de la Noguera Ribagorçana i amb una capacitat de 16 hectòmetres cúbics, fou construït l’any 1960. L’embassament té una superfície de 47 ha. Es troba a 1860 m d’altitud i la seva presa, de 70 m d’alçada i 360 m de longitud és del tipus anomenat de contraforts. En els anys 1996-2006 la mitjana de capacitat que ha presentat és de 10 hm cúbics o sia un 62,50% de la seva capacitat.

Comments

    You can or this trail