-
-
6,283 f
2,495 f
0
15
30
59.34 mi

Viewed 367 times, downloaded 1 times

near Palmerola, Catalunya (España)

Ruta d'anada i tornada per la mateixa carretera. La idea era travessar de sud a nord, començant pel Lluçanès i acabar a dalt del coll de la Creueta per sobre de Castellar de N'Hug.
Avui dia és més fácil anar ales pistes de la Molina a esquiar que donar un tomb per la Catalunya interior. Desde Lluçanès fins dalt la molina hi ha tota una extensa part de territorio que la verita cada cop que i passo em sorpren, però noi! No té tirada.
La ruta comença al Cobert de Puigcercós, ara tancat, per motius de kilometratge, volia quadraro a uns 100km. Fins Borredà fácil, aquí es trenca a dreta per agafar la carretera que dur a Frontanyà, que em pensaba que seria pitjor, va pujant amb algún descans. Un cop a Forntanyà passem el poble i trovem alguna rampa dura però curta i després tot baixada fins la pobla, bé hi ha alguna rampa ja que és una pista asfaltada però curta. Fixemnos amb aquesta baixada ja que de tornada la farem de pujada i ja amb el tute "al loro".
Jo he esmorzat a la Pobla. Aquí veurem el trencant que dur a Castellar de N'Hug, aquí comença la pujada que ens durà al Coll de la Creueta, que basicament és el tram de carretera que em vingut a fer.
És un coll que he trobat molt llarg, però haig de dir que es deixa fer bé. La pujada la pudem dividir en dos trams, de La Pobla a CAstellar, i de Castellar a dalt el coll.
El primer tram he trobat més dur però és més distret, ja que la carrtera passa per boscos i això distreu més. Hi passat Castellar és un tram més fácil però ja és Prat de muntanya i a dalt el coll muntanya, muntanya.
Castellar és a la meita de la pujada, si el coll fa 20km, el poble és a 10km. i fins dalt 10km més.
Per tornar desfem la carretera, Ull!!! amb la tornda la pujada fins Frontanyà, té sorpresa, alguna rampa que després de fer Creueta, és més dura de lo normal.
En resum ruta de descoberta de territorio, paisatge impresionant, de boscos esplendits i alta muntanya de pastures. Amb el punt fort de pujar al Coll de la Creueta.
La dificultat poso dificil, per dos motius, dos coses a tenir en conte, "La Creueta"
i en tornar la pujada a "Frontanyà" per lo demés ruta que he disfrutat molt.
Ha tenir en conte properes sortides btt als RAsos dE Tubau, "Territorio COMANCHE".Sempre que hi he he quedat impresionat pels boscos.

Comments

    You can or this trail