Moving time  14 minutes

Time  50 minutes

Coordinates 436

Uploaded March 2, 2019

Recorded March 2019

-
-
1,361 f
1,074 f
0
0.8
1.6
3.18 mi

Viewed 214 times, downloaded 3 times

near Codalet, Occitanie (France)

RÉSEAU LACHAMBRE, Codalet - Belloch, des de Prades (Conflent, Pirineus Orientals, França).

Hem tingut la sort de poder visitar aquesta cavitat, en realitat "un sistema" conegut com a Réseau Lachambre, amb 26,8 km de recorregut topografiats, catalogada com a patrimoni natural per la UNESCO.

Aquesta cova és una caixa forta amb doble porta i pany de seguretat, necessari per a protegir els tresors que conté dins. Actualment només té un accés útil, que és la boca amb doble porta, ja que les altres boques que hi havia van ser dinamitades per a evitar diferents entrades.

Lachambre és una xarxa de més de 26 km de passadissos i diferents galeries, amb recorreguts en la major part abalisats per a preservar les bellíssimes i delicades concrecions de sòls i parets, i així evitar que ni una petjada trepitgi els blancs sòls guarnits (llacs cristal.litzats, nenúfars, rosetes, perles de caverna...) o es trenqui algun peça única. 

Per a visitar aquesta cavitat és necessari contactar amb un guia perquè ens pugui donar accés i acompanyar en el recorregut. Durant molts anys l'encarregat de regular l'entrada i els permisos és Perez. Com a màxim es permet l'accés a 10 persones més el guia en cada visita. 

Una vegada passem les gruixudes portes metàl·liques, baixem per unes escales tallades en la roca. Aquí s'ha realitzat una contenció de terres per a evitar que el sostre s'enfonsi. Després ens esperen uns metres de galeria baixa per on passem arrossegant-nos, fins a arribar a sales de més altura. Cal anar amb summa cura per a no aproximar-nos als macarrons, banderes, excèntriques de tota mena (antodites, helictites) que desafien la gravetat amb formes recargolades i fines cristal·litzacions d'aragonit. És una borratxera visual, les càmeres de fotos no cessen, les bateries i les targetes de memòria es fonen abans d'acabar el recorregut.... 

Hem realitzat un recorregut circular, passant per

Galeria Pagès
... Stéphan...... 
Galeria del Martell
Galeria del Canigó, amb kms de recorregut que e s portarien fins els volts de la rotonda d'entrada a Vilafranca de Conflent.
Galeria del Merder

Alguna de les ramificacions tenen sortida a l'exterior, encara que no accessible per al volum humà (només ratapinyades i altres animals petits) i que no seran desobstruïdes per a preservar aquest tresor subterrani. 

D'agrair haver estat partíceps d'aquesta experiència amb companys d'espeleo i la voluntat d'un guia i explorador amb paciència infinita. 

****
Está cueva es una caja fuerte con doble puerta y cerradura de seguridad, necesario para proteger los tesoros que contiene dentro. Actualmente sólo tiene un acceso útil, que es la boca con doble puerta, ya que las otras bocas que había fueron dinamitadas para evitar más una entrada.

Lachambre es una red de más de 26 km de pasadizos y diferentes galerías, con recorridos en la mayor parte balizados para preservar las bellísimas y delicadas concreciones de suelos y paredes, y así evitar que ni una huella pise los blancos suelos (lagos cristalizados, nenúfares, rosetas, perlas de caverna...) o se rompa algun pieza única.

Para visitar esta cavidad es necesario contactar con un guía para que nos pueda dar acceso y acompañar en el recorrido. Durante muchos años el encargado de regular la entrada y los permisos es Perez. Máximo se permite el acceso a 10 personas más el guía en cada visita.

Una vez pasamos las gruesas puertas metálicas, bajamos por unas escaleras talladas en la roca. Aquí se ha realizado una contención de tierras para evitar que el techo se hunda. Después de unos metros de galería baja en la que vamos arrastrándonos, llegamos a salas de más altura. Hay que ir con sumo cuidado para no aproximarse a los macarrones, banderas, excéntricas de todo tipo (antodita, helictita) y finas cristalizaciones de aragonito. Es una borrachera visual, las cámaras de fotos no cesan, las baterías y las tarjetas de memoria se funden antes de terminar el recorrido....

Hemos realizado un recorrido circular, pasando por ... Stéphan......

De agradecer haber sido partícipes de esta experiencia con compañeros de espeleo y la voluntad de un guía y explorador con paciencia infinita.

Alguna de las ramificaciones tienen salida al exterior, aunque no accesible para el volumen humano (sólo murciélagos y otros animales pequeños) y que no serán desobstruídas para preservar este tesoro subterráneo.

----------
Parking des Tanneurs: Recollim clau.
RIA: Tomber a gauche 'Gare SNCF' "sauf riverians".
Creuar via tren amb barrera.
Esplanada: aparquem els vehicles.
Pas barrat 'Attention avec le chien'
----
Per la seva preservació i conservació, l'accés està fortament protegit i només és permet un régim mensual de visites controlades.

Títol: El Conflent Subterrani. Cova Lachambre. Redacció, dibuix, disseny i maquetació de Joan Borràs.

Meravelles subterrànies
Formacions litogèniques

fugaz visita a la sala Stéphane, un rincón espectacular. La compañera se tuvo que quitar las botas

Lachambre ha sido declarada patrimonio mundial por la UNESCO, y algunas partes de la cavidad permanecen absolutamente cerradas a cualquier tipo de visita. 

*********
RESEAU LACHAMBRE
Massif des Ambouya, Mont Canigou (près de Prades) développement topographié 21040 m (actualment més de 26.800m topografiats).

"André LACHAMBRE, dit Dédé, est l'inventeur en 1981 de ce fabuleux réseau éponyme classé à présent Patrimoine Mondial de l'Humanité. En 1997, à 72 ans, il est notre guide. Nous sommes heureuses d'avoir eu la chance d'être quelques temps sur sa route et partager ces moments magiques. Ici, la nature est un orfèvre, elle taille, sculpte, façonne des formes fantasques, d'extravagantes excentriques, fleurs d'aragonites, des parois de sublimes choux-fleurs, le tout d'un blanc immaculé. Nous trouvons des fleurs de cristallisations et fines aiguilles à profusion. Au détour d'une galerie méandriforme quelques coupelles ciselées affleurantes au-dessus d'un gours, des draperies sublimes immaculées s'épanchent dans d'imposantes galeries de marbre tandis que des orgues ne demandent qu'a chanter ... "

Le sanctuaire est protégé et les visites sont très réglementées puis commence la Galerie Pagès.

Galeries du Mardé. Nous pénétrons dans la cavité par une faille déclive et filons dans la galerie Pagès par un long ramping dans du marbre rose. Le Mardé offre une salle parée de stalactites blanches, ocres, fauves, orangées, des colonnes imposantes, des draperies où perlent de cristallins goutte-à-goutte donnant naissance à des stalagmites, petits gours ou sculptant le plancher de dentelles délicates, abritant parfois quelques perles de caverne.
Galerie du Mardé avec déjà des excentriques."

http://huguette.ceciler.free.fr/Speleo/Reseau Lachambre/accueil LACHAMBRE.htm

------

"Cette extraordinaire grotte est située dans les Pyrénées-Orientales.

Sa visite est heureusement limitée pour préserver ses merveilles. Un chemin balisé protège les formations minérales les plus diverses. Ce site classé est gégé par les sympathiques et très motivés spéléos de Prades, qui ont su conserver ce patrimoine dans une état exceptionnel depuis plus de 20 ans."
Waypoint

Pkg des Tanneurs. Clau

Waypoint

RIA: Tomber a gauche 'Gare SNCF' sauf riverians

Waypoint

Creuar via tren amb barrera

Waypoint

Pkg

Waypoint

Pas barrat 'Attention avec le chien'

Waypoint

COVA LACHAMBRE

Waypoint

2

Waypoint

3

Waypoint

4

Waypoint

5

Waypoint

6

Waypoint

7

Waypoint

8

Comments

    You can or this trail