Time  2 hours 41 minutes

Coordinates 508

Uploaded May 25, 2016

Recorded January 2016

-
-
4,290 f
3,411 f
0
1.6
3.3
6.57 mi

Viewed 419 times, downloaded 15 times

near Mas de Barberans, Catalunya (España)

Nom: MORENO, COVA DEL
Sinonim: Pallissa del Polit, Cova de la
Descripció Breu: Curiosa cova d'uns 70 m. de recorregut al Port (Baix Ebre)
Desnivell: 10 metres Recorregut: 70 metres
Descripció: Per una boca de mitjanes dimensions es penetra en una galeria formada per la conjunció de tres sales alineades. Al fons de la tercera cambra i per una gatera molt estreta en forma de finestra, es pot accedir a una nova sala situada una mica per sota del nivell de la galeria d'entrada. En un racó d'aquesta i per un pas encara més estret, que s'hagué de desobstruir, es pot penetrar a tres sales més, dues d'elles amb planta cilíndrica i en forma d'embut col·lector i una altra amb moltes arrels dels arbres de la superfície que estan cobertes de calç.
Situació: Anant per la pista principal de la Mola de Catí, poc abans d'arribar a l'Avenc dels Mamelons, hi ha una corba a la dreta. Just passada aquesta, a l'esquerra s'inicia el camí de les Puntes de Polit, el qual cal seguir fins al final. Des d'aquest punt cal caminar poc més d'un centenar de metres en direcció N, fins a trobar un barranc que baixa de la Mola en direcció NE ' SO. Caldrà travessar-lo i anar pujant pel vessant dret, fins poc abans d'arribar a la zona plana superior per trobar la cova.
Histùria: Cavitat coneguda d'antic i que sembla havia estat habitacle dels antics llenyataires que fa molts anys treballaven per la zona, ja que en el primer tram de la cavitat es troben restes d'una pallissa i altres objectes. També sembla cementiri voluntari d'algunes cabres hispàniques, poden observar alguns esquelets d'aquest animal en posició de repòs. La primera referència espeleològica que tenim és de la visita de membres de la SIRE ' UEC Tortosa (després Espeleo Club Tortosa) el 9 de setembre del 1982, durant la qual fan una topografia que havia restat inèdita fins ara. La cavitat resta pràcticament en l'oblit fins que és retrobada el 18 de setembre del 2010 per membres de la Secció d'espeleologia i barrancs de la UEC ' Tortosa. Davant el desconeixement de l'antiga exploració, decideixen rebatejar-la com a Cova de la Pallissa del Polit i a més practiquen una dura desobstrucció que els hi permet descobrir tres sales inèdites, tot fent un croquis de tota la cavitat.
Waypoint

AL REFUGI

Camino
Waypoint

Bar/Restaurant

Construcción
Waypoint

Barranquet

Río No Permanente
Waypoint

Coll de la Carrasqueta

1080 m altura
Waypoint

COVA DEL MORENO

COVA DEL MORENO
Waypoint

Font Del Mascar

Waypoint

Gr-7 / Pista dels Ports

Gr-7
Waypoint

Mas Del Xocolato

Waypoint

PISTA DE LA MOLA

Camino
Waypoint

Pista de la Mola.

Camino

Comments

    You can or this trail