-
-
3,339 f
2,745 f
0
0.8
1.5
3.09 mi

Viewed 8405 times, downloaded 113 times

near Mont-ral, Catalunya (España)

Interessant sortida que combina espeleologia i ferrata, les dues activitats de nivell d'iniciació. Sortim de Mont-ral i ens dirigim al "Racó del Teix", indret de curiós paisatge format per una exuberant vegetació entre enormes blocs de roca en el que ens trobem un teix de grans dimensions. Unes fites ens ajuden a seguir el corriol en els trams més perdedors.
Un cop dalt la carena, anem a la dreta de l'esperó de roca que tenim davant, per passar sota un petit pont de roca, (la primera de les tres foradades que passarem al llarg de l'excursió) i just al sortir, fem una senzilla grimpada que ens porta al camí en el qual al cap de poca estona trobem, arran de cingle, el pas que baixa a la "Cova de la Moneda". Retornats a aquest punt, després de visitar la cova, creuem per on la vegetació millor ho permet, fins al camí que va als Motllats. El seguim atents, per veure les fites que porten a la ferrada.
Baixem la ferrada i molt propera, seguint pràcticament pel peu de la paret, veiem la cadena que facilita l'accés a la boca d'entrada de la "Cova de Mont-ral". Fem la travessia fins a la boca de sortida i tornem a Mont-ral pel camí de la Foradada.
Les dues cavitats són de recorregut similar, al voltant d'uns 160 metres i tenen uns quants passos de "ramonage" que requereixen dominar la tècnica i comporten un cert risc. Es pot trobar informació i topografia aquí: http://www.espeleoindex.com/ , (s'ha de posar així: Moneda, Cova de la).
A la Cova de Montral s'han de fer dos ràpels, un d'uns 10 metres a la meitat de la cova, després d'un pas força estret que dona directament al pou, i un altre de més curt a la sortida.
La baixada de la ferrada és fàcil i està molt ben equipada.
El material individual és l'indispensable per ferrades, més un davallador per a doble corda i una bona il·luminació, obligatòriament de frontal.

Al costat de la boca de sortida de la "Cova de Mont-ral" es troba la "Cova del Codó". No l'he inclòs perquè és necessari l'equip complet d'espeleologia (bloquejador de puny i de pit), però en cas de disposar d'aquest material i els coneixements tècnics, és totalment recomanable afegir a l'excursió la visita d'aquesta cavitat.

4 comments

 • Photo of Skpat-Latrencanous

  Skpat-Latrencanous Apr 2, 2013

  I have followed this trail  View more

  Bonic recorregut!!!

 • Photo of Kasalta

  Kasalta Apr 2, 2013

  Recorreguts com aquest son possibles gràcies a la teva magnifica tasca d'equipament.

 • Photo of Skpat-Latrencanous

  Skpat-Latrencanous Apr 3, 2013

  Moltes gràcies Kasalta

 • Photo of planadecu

  planadecu Dec 7, 2018

  Si voleu saber més sobre espeleologia a Catalunya, podeu trobar un llistat de coves de la regió a la següent web: https://espeleoworld.com <- hi ha fotos i topos

You can or this trail