Download

Distance

2.21 mi

Elevation gain

82 ft

Technical difficulty

Easy

Elevation loss

23 ft

Max elevation

774 ft

Trailrank

35 5

Min elevation

712 ft

Trail type

One Way
 • Photo of Zagajička Brda - najkraći prilaz
 • Photo of Zagajička Brda - najkraći prilaz
 • Photo of Zagajička Brda - najkraći prilaz

Coordinates

155

Uploaded

January 18, 2018

Recorded

May 2016
 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
Share
-
-
774 ft
712 ft
2.21 mi

Viewed 8110 times, downloaded 167 times

near Šušara (Serbia)

Dosta ljudi se interesuje kako može sa malom decom da dođe do Zagajičkih brda i tamo provede najveći deo kvalitetnog vremena ne trošeći snagu na kolske puteve koji vode do i od ovog lokaliteta. Ovaj trek opisuje upravo takav prilaz brdima. Sa glavnog magistralnog puta Pančevo - Vršac je potrebno u mestu Uljma skrenuti desno putem za Belu Crkvu. Ubrzo zatim u mestu Izbište ponovo skrenuti desno ka Šušari.

U nekom trenutku put se penje na breg i pravi blagu krivinu udesno. Odmah posle krivine treba skrenuti na poljski put levo OPISAN OVIM TREKOM.

Ovaj put je najkraća veza Zagajičkih brda i nekog asfaltnog puta i koja iznosi 4 kilometra
(do antene) pri čemu se ne gubi na visini. Sa dobrim automobilom sa podignutom šasijom je moguće nastaviti ovim putem i dodatno skratiti pešačenje skoro upola! Nije preppručljivo voziti do samih brda gradskim automobilom – poslednja sekcija poljskog puta je prilično izbrazdana sa nekoliko kritičnih dubokih ulegnuća.

Stanje puta zavisi i od doba godine. Ja sam prošao autom bez problema krajem oktobra kada su poljski radovi već izmakli a mojoj poseti prethodio relativno suv period.

Dakle stanje puta je teško predvideti. Takođe nema baš mnogo prostora da se auto "parkira" u samom polju, ako tuda vršljaju traktori i kombajni tj. ako je sezona radova, može da se desi da se nekom nađete na putu.

Čak i da se ceo ovaj put prepešači, opet je to najkraća veza do Zagajičkih brda i ide samim grebenom nema penjanja uzbrdo (ako vodite baš malu decu).

Sve u svemu isplati se.

Ostatak teksta se nalazi na mom blogu:
https://nestvarna.blog/2016/04/03/deliblatska-pescara-zagajicka-brda/
Panorama

Antena

Waypoint

Raskrsnica kolskih puteva

Waypoint

Raskrsnica Zagajička Brda

4 comments

You can or this trail