Coordinates 235

Uploaded November 16, 2016

-
-
430 f
125 f
0
1.3
2.7
5.33 mi

Viewed 219 times, downloaded 0 times

near Pontós, Catalunya (España)

La Via Agusta passa i vertebra aquest llogaret, cruïlla de civilizacions diverses, que van intentar gestionar aquest territori, ja sigui comercial o políticament.


Se sap que els íbers del jaciment del Mas Castellar magatzenaven gran cantitat de cereals en les numeroses sitges que tenien, per comercialitzar e intercanviar amb la veïna colonia grega (focea) d'Emporium.
El castell de Pontós se situa al cim d'un turó allargat, a l'anomenat Barri del castell, a uns 500 metres al sud del poble. Es tracta d'un castell d'època medieval. Les runes del castell de Pontós són el testimoni silenciós de gairebé deu segles d'història. Les primeres notícies són del segle X. Va ser necessari reforçar la seva estructura per Pere II per frenar la invasió francesa de l'any 1285.
El lloc de Vilajoan i el seu castell original eren possessió de la família Pontós des de temps antics. L'edifici actual degué ser construït cap a començament del segle XV. És un dels monuments del gòtic civil més notables de l’Empordà.

Comments

    You can or this trail