Coordinates 3418

Uploaded January 13, 2016

Recorded January 2016

-
-
13,125 f
4,108 f
0
175
351
701.71 mi

Viewed 260 times, downloaded 9 times

near Hacienda La Merced, Pichincha (Ecuador)

Deze route geeft een tocht door Equador die is afgelegd met persoonlijk vervoer met 4-WD voertuigen. De reis is georganiseerd door Go-Local, een toeroperator die gespecialiseerd is in Equador reizen (zie URL)
De reis start in Quito. KLM vliegt rechtstreeks vanuit Amsterdam naar de hoofdstad. Quito is een wereldstad met miljoenen mensen binnen de agglomeratie. Via de hoogvlaktes van de Andes reizen we naar het zuiden om uiteindelijk in Guayaquil uit komen. Hiervandaan vliegt KLM weer rechtsreeks terug naar Amsterdam. Het is ook mogelijk om vanuit Guayaquil een trip naar de Galapagoseilanden te maken
Ik geef een korte beschrijving van onze route:
Quito: Miljoenen hoofdstad van Equador. Het heeft een oud heuvelachtig centrum met zeer veel (soms protserige) kerken. De binnenstad is veilig, de buitenwijken zijn dat minder.
Mittal de Mundo: iets ten noorden van Quito (30km) loopt de evenaar. Het is tot nationale attractie verheven. Met wat musea is het gewoon leuk om hier even te stoppen.
Mindo: Midden in de Nevelwouden ligt dit toeristische plaatsje, waar het goed wandelen en vogelkijken is. Het was wel regenachtig, maar ook wonderschoon met al die kolibries.
Cotopaxi: We gaan terug de hoogte in (ruim 3km) en verblijven aan de voet van de Cotopaxi. De vulkaan is actief (febr. 2016), zodat je er niet te dicht bij kan. Het park er omheen is de moeite waard.
Chugchillan: Een kleine nederzetting aan de westkant van de Andes. De Black Sheep Inn is bijzonder, omdat deze ecologische herberg ervoor zorgt dat de bevolking water krijgt en een stuk onderwijs. Ten zuiden van Chuchillan ligt het Quilotoa vulkaanmeer. Je kunt er prachtig wandelen.
Riobamba: Een onverwachts grote stad met een oude kern. Hier loopt ook het oude spoortje wat nauwelijks meer gebruikt wordt. In het zuiden is er het toeristenlijntje in Alausi. Je daalt hier 750m om langs de Duivelsneus te komen.
Cuenca: Een oude koloniale stad. Eigenlijk vonden we dit de mooiste stad. Het heeft veel kerken waaronder een hele grote Nieuwe Kathedraal. Hij is nog geen honderd jaar oud en gebaseerd op de St Pieter. Het is leuk wandelen langs de rivier en je kunt er een hoedenfabriek/museum bezoeken.
Vilcabamba: We rijden naar een gebied waar de mensen oud worden. Misschien is dat de reden dat men hier wil wonen (het klimaat is hier ook prima!). Het is prachtig wandelen hier en de uitzichten zijn bijzonder.
Guayaquil: Via Roja (Catamayo) vliegen we naar de grootste stad van Equador. Het heeft hier enorm geregend. De stad hebben we niet bezocht. Er is veel industrie en minder de moeite waard. Het vliegveld is modern en vanuit hier kun je terug naar Amsterdam of heen en weer naar de Galapagos.

View more external

Museum

MitadDelMundo

Museum rondom de evenaar
Refuge

Quito, Casa Gardenia

Ons verblijf: Sebastian de Benalcazar N9-42
Birding spot

San Vicente, Yellow House in Mindo

Mindo: plaats van vogels, vlinders en kolibries
Summit

Cotopaxi: Ana Del Pedregal

Santa Ana Del Pedregal ligt aan de voet van de Cotopaxivulkaan
panorama

Chugchilan: Black Sheep Inn

Black Sheep Inn is een ECO herberg waar de bevolking meeprofiteert van het toerisme. Prachtige omgeving met mooie uitzichten. En dan dat vulkaanmeer: Quilotoa
Refuge

Riobamba: Hotel Hacienda Abraspungo

Wat een chiqueheid op deze haciënda net iets buiten de stad. In Alausi loopt een toeristentreintje, dat spectaculair 750m daalt
Refuge

Cuenca: Hotel Santa Lucia

Een prachtig Hotel midden in het centrum van Cuenca. Op weg naar Cuenca de ruïnes van een Incatempel bezocht (ingaparca)
Spa

Vilcabamba

Hosteria Izhcayluma ligt aan de zuidkant van het dorp Vilcabamba. Fantastische wandelingen en je kunt er zelfs zwemmen. Leuke excursie naar een rietsuikerfabriek

Comments

    You can or this trail