Coordinates 1100

Uploaded December 15, 2013

-
-
2,592 ft
935 ft
0
0.8
1.6
3.21 mi

Viewed 3748 times, downloaded 119 times

near Mas de Barberans, Catalunya (España)

De Tortosa ens dirigim cap al Mas de Barberans, i entre els punts quilòmetres 19 i 18 surt una pista de formigó cap al barranc de Lloret. La pista arriba a una porta metàl·lica que ens impedeix seguir. És aquí on deixarem el cotxe.
D’aquí surt un camí que ens portarà a un pont de fusta que creua el barranc de Lloret. Aquí hi ha un corriol a l'esquerra que puja cap a l’inici del barranc i un altre a la dreta que és pel que tornarem de la Cova Pintada. Seguim pujant i la poca estona ens trobem una nova bifurcació que en aquest cas prendrem la de la dreta. Aquesta segueix pujant encara sense gaire pendent. Anirem trobant marques de color vermell que haurem de seguir durant tot l'ascens. Després d’un fort pendent, trobarem unes escales de fusta i ja arribarem al coll de Morralets. Aquí tenim l'entrada al barranc, sense camí, però evident.
Pocs minuts després trobem el primer ràpel (R1) de 10mts i més endavant un passamà (R2), que ens acosta a la vertical de 60mts (R3) fraccionada en dos ràpels (R3+R4), però que es pot fer més còmode d'una tirada. Als pocs metres trobarem un altre ràpel d’uns 10mts (R5) i més endavant els últims dos ràpels del Toll de la brossa de 10mts (R6) i 12mts (R7).
Comencem el barranc de la cova pintada evitant uns grans tolls d’aigua per la seva esquerra i després trobem un petit ràpel d’uns 5mts (R8) que ens porta a la part més tècnica del descens. Comencem amb un ràpel d’uns 11mts (R9) des de la part central d'un arbre reassegurat amb un pont de roca natural que empalmem amb el ràpel de 27mts (R10) que ens porta dins d’una gran bassa d’aigua molt penjada, i que per evitar tocar l'aigua ens trobem un cable d’acer al costat esquerre que ens fa de guia per portar-nos a la reunió d’un altre ràpel (R11) on no hi ha gaire lloc. D'aquesta reunió a la propera hi ha uns 11mts, i des d'aquí, ja només ens queden 60mts (R12) que estan fraccionats en dos ràpels de 30mts cadascun (R12+R13), però que es pot fer més còmode sense fraccionar. Un cop a baix podem gaudir de la cova pintada, un racó molt espectacular. El corriol de tornada comença a la dreta de la cova on hi ha unes baranes de fusta.
Totes les instal·lacions dels ràpels estan en perfectes condicions. Per l'edició dels Gorgs 2013 a Tortosa, el barranc de Tolls de la Brossa va ser reequipat amb ancoratges químics, de inox de doble anella.
Waypoint

1er Ràpel 10mts

Waypoint

3er + 4rt Ràpel 60mts

Waypoint

2on Ràpel Passamà 6mts

Waypoint

5è Ràpel 10mts

Waypoint

6è Ràpel 10mts

Waypoint

7è Ràpel 12mts

Waypoint

8è Rapel 5mts

Waypoint

9è Ràpel 11mts

Waypoint

10è Ràpel 27mts

Waypoint

11è Rapel 11mts

Waypoint

12è + 13è Rapel 60mts

Cave

Cova Pintada.

Information point

Inici Barranc de la Cova Pintada

Information point

Inici Barranc dels Tolls de Brossa

1 comment

  • SergiK2 Dec 15, 2013

    Espectacular llegada.
    Las reuniones nuevas... todas (excepto de transición corta, que también en perfecto estado) con al menos dos químicos y anillas.
    Un lujo de barranco.

You can or this trail