-
-
822 ft
398 ft
0
1.8
3.6
7.14 mi

Viewed 742 times, downloaded 38 times

near Maià de Montcal, Catalunya (España)

Sortim del pal G158 Maià de Montcal i anem en direcció a Besalú (1h35min). Passem per davant de l’ajuntament i al cap de poc arribem a l’església de Sant Vicenç. Aquí girem a l’esquerra i agafem una pista asfaltada. La seguim i al cap d’una estona l’asfalt desapareix per convertir-se en terra.
Anem caminant fins que trobem el pal MM4 Pocafarina. Aquí girem a l’esquerra i ens endinsem per un alzinar espès. Aquí girem a l’esquerra i al cap de pocs metres trobem l’església de Sant Prim.
Passem per davant de l’església i continuem per una pista forestal. Anem seguint les marques grogues fins que aquestes ens fan deixar la pista i s’endinsen per un camí que al cap d’una estona creua la carretera N260 per dins un túnel. A l’altra banda agafem una pista que ens porta cap al veïnat de Bruguers.
Aquí trobem el pal MM5 Bruguers i tenim dues opcions: els qui facin la ruta pedalable han d’anar en direcció a Dosquers, i els qui la facin a peu poden anar per la ruta pedalable o bé per Dosquers (pel castell).
Un cop passat Bruguers, els de la ruta pedalable troben el pal MM6 Camí Ramader. Aquí girem a l’esquerra i continuem per una pista fins que trobem el pal G176 Dosquers. En aquest punt girem a l’esquerra i en menys de cinc minuts arribem al MM7 Sant Martí de Dosquers. En aquest pal també s’incorporen els de la ruta a peu que prèviament hauran passat per les ruïnes del castell de Maià.
Deixem el veïnat de Dosquers i seguim per una pista asfaltada. Quan estiguem a punt d’arribar a la carretera N260, girem a l’esquerra i passem per sota un pont per travessar la carretera general.
Seguim les marques grogues fins que trobem el pal MM3 Camps de Can Janassa. Aquí continuem recte per una pista fins que arribem a la carretera asfaltada que va a Maià de Montcal. Girem a la dreta i fem uns metres d’asfalt fins que les marques grogues ens fan girar a l’esquerra per una pista de terra.
Passem pel darrere del camp de futbol i de la piscina municipal fins que tornem a trobar una carretera asfaltada. Aquí girem a la dreta i al cap de pocs metres tornem a ser al punt inicial de sortida.

View more external

2 comments

 • Photo of Nan Pagès

  Nan Pagès May 27, 2019

  I have followed this trail  View more

  L'he feta, a la primavera és maquíssima i jo vaig fer un petit afegitó que va ser anar a veure les restes del Castell de Dosquers.

 • Photo of AndreuCanals

  AndreuCanals Jan 3, 2021

  I have followed this trail  View more

  Tot i que des de Dosquers hi ha rutes millors en direcció Crespià o Besalú, és una ruta ben indicada pels marcadors grocs d'Itinerannia, als arbres i als seus rètols.
  Cal no perdre's les runes del castell de Dosquers i la seva riera.
  Trajecte agradable.

You can or this trail