Moving time  5 hours one minute

Time  7 hours 22 minutes

Coordinates 9694

Uploaded April 21, 2019

Recorded April 2019

-
-
794 f
12 f
0
11
22
43.24 mi

Viewed 29 times, downloaded 2 times

near S'Agaró, Catalunya (España)

PIRINEXUS (Etapa 6) - De S'Agaró a Amer

Sortim de la platja de S’Agaró, i ens dirigim cap al Nord, evitant entrar fins a port de Sant Feliu de Guixols, que és el que seria el recorregut oficial del Pirinexus. Creuem el Ridaura, i arribem a Castell d’Aro (Km 4 del Tram). A partir d’aquest punt, comencem a seguir el recorregut del carrilet, i no el deixarem ja fins a Amer.

Al llarg d’aquest recorregut, ens trobarem principalment pista estretra de carrilet, tot i que té algún tram asfaltat, i de tant en tant, el traçat original del carrilet es perd, absorvit pel creixement de les poblacions o d’alguna explotació agrícola. Al llarg d’aquest recorregut, ens anirem trobant amb les edificacions de les estacions originals del carrilet, ara readaptadaes per altres usos, pero clarament identificables. Després de la de Castell d’Aro, ens trobem la de Bell-Lloc Font Picant (Km 9), i a continuació, la de Llagostera (Km 17,5). Aquest primer tram, discorre molt proper de l’Autovia C-35, cosa que el fa menys atractiu, encara que només sigui pel brogit proper dels cotxes, tot i que ens enportem alguna sorpresa agradable, com quan creuem un bosc d’eucaliptus just a l’entrada de Llagostera.

A cotinuació, anirem direcció Cassá de la Selva (Km 26), on durant un bon tros, perdrem el recorregut orginal del carrilet, fins a recuperar-lo poc abans de Llambilles (Km 32,5). Tot seguit passarem per Quart (Km 34,5), i ja ens dirigirem cap a Girona (Km 40), on hi entrerem resseguint l’Onyar, i ens desviarem per els carrers del centre per veure una mica del Call Jueu. Sortirem de Girona per la Devesa, i reprendrem la via verda del carrilet en aquell punt. Passarem una zona d’horts molt ben cuidats, i de boscos, tot borejant Salt, sense arribar-lo a veure, fins a arribar a un Parc d’Aigues Braves de sobre el riu Ter.

Arribem a Bescanó (Km 51), i a partir d’aqui, el recorregur discorre pararl.lel a la carretera fins a arribar a Anglès (Km 62,5). A partir d’aquest punt, el trassat es distancia lleugerament de la carretera, fent-lo algo més atractiu, tot i que no se n’acaba d’apartar, fins arribar al Pasteral (Km 66,5).

Els últims kilometres fins arribar a Amer, ens trobarem alguna pujada prou empinada, que ens faran gastar les poques energies que ens queden després del llarg recorregut del Pirinexus, tot i que podran més les ganes d’arribar al final.

Comments

    You can or this trail