-
-
243 f
56 f
0
5.4
11
21.54 mi

Viewed 636 times, downloaded 8 times

near Peralada, Catalunya (España)

Sortida Mensual de la Penya corresponent al més d’abril del 2004 amb el següent itinerari: Peralada, Carretera de Mollet de Peralada, Masos de Morassac, Camí sense indicacions, Carretera de Masarac, El Priorat, Masarac, Carretera de Vilarnadal, Vilarnadal, Camí de Cabanes, Carretera de Cabanes, Carretera de Pont de Molins, Pont de Molins, Carretera de Boadella, Salt de la Caula, Pont de Molins, Cabanes, Camí del Cementiri, carretera Peralada, Peralada.

Sortim de l’aparcament davant del Centre Social, en direcció al centre, passat el castell travessem el portal i seguim fins arribar a una placeta on trencarem a la dreta en direcció a l’església de Sant Martí on seguirem recta per trencar el primer a la dreta i passar per sota un pontet que uneix les cases. Anirem seguin recta fins que trobem una paret que ens obliga girar e l’esquerra per fer-ho ràpidament a la dreta i en uns cent cinquanta metres trobarem carretera on girarem a l’esquerra i ràpidament sortirem del poble. Seguirem recta en direcció Mollet de Peralada, a un mig kilòmetre obviarem el trencant de Sant Nazari (esquerra). A un kilòmetre i mig veurem un cartell del Morassac i a poc metres veurem una casa, tant aviat la passem podrem observar, mig amagades, a la dreta les restes de Sant Amanç i en tres-cents metres haurem arribat als Masos de Morassac, on trencarem a l’esquerra per un camí, sense indicacions, més o menys asfaltat. El camí desemboca a la Carretera de Masarac a Mollet on trencarem a l’esquerra passant per davant del Priorat, on mig amagada podem veure les restes de la Mare de Déu de l’Om. Seguim cap a Masarac, on travessem la nova carretera de Sant Climent de Sesebes a Vilarnadal, per fer la volta al pobles per sortir per l’antiga i seguir per la nova fins a Vilarnadal. Quan trobem l’encreuament d’entrada, girarem a l’esquerra per un camí asfaltat, amb un rètol de Cabanes, que seguirem fins desembocar a la carretera, on trencarem a la dreta per arribar a Cabanes en un kilòmetre i mig. Travessem el poble i ens situem a la carretera de Pont de Molins que seguirem tot travessant l’autopista per trobar-nos en mig kilòmetre amb l’antic traçat, a l’esquerra, avui tancat al tràfic però que manté un carril bici, hi trenquem, travessem la NII, millor utilitzar el nou semàfor, i entrem a Pont de Molins. Aran només cal seguir la Muga i sortirem per la carretera que ens portaria a Boadella de l’Empordà. Seguirem la carretera fins el Salt de la Caula, a menys de cents metres del trencat de les Escaules, on girarem i començarem el retorn pel mateix camí fins a Cabanes. Quan ens trobem en uns bifurcació on el carrer de l’esquerra ens marca Masarac i Sant Climent, trencarem pel de la dreta, hi ha un rètol del Trull, que seguirem fins el final del carrer on trencarem a la dreta i en cinquanta metres a l’esquerra pel camí del cementiri i tant aviat el passem girem a l’esquerra, hi ha un pal indicador, seguint la tapia del mateix per agafar un tram de terra que ens portarà a una carretera on girarem a la dreta, hi ha un pal indicador, per arribar a la carretera de Vilabertran en poc més de mig kilòmetre. Girem a l’esquerra per creuar el Llobregat i arribar a la rotonda d’entrada on agafarem la segona sortida en pujada passant entre el castells i Sant Domènec per girar, al final, a la dreta i arribar al punt de sortida.

El trac es una reconstrucció, amb possibles lapsus de memòria fins el primer pas per Cabanes, del recorregut que férem aleshores.

Bona part del recorregut discorre per asfalt o bons camins de terra per lo que es apte per bicicletes mixtes.

Sortida realitzada el 04 d’abril del 2004.

Comments

    You can or this trail