Coordinates 273

Uploaded February 5, 2014

-
-
272 ft
13 ft
0
7.7
15
30.61 mi

Viewed 1383 times, downloaded 1 times

near Şase Martie (România)

Traseul propune doua activitati distincte, ciclismul si canotajul. Cu ajutorul unui carucior simplu, caiacul poate fi transportat cu bicicleta spre o zona mirifica, zona cetatii Enisala. Aici, pe langa vizitarea sitului istoric, se poate pescui si explora canalele de la poalele cetatii.
Waypoint

Zona de lansare la apa

Ruins

Cetatea Heracleea

Cetatea Heracleea, situată pe dealul ce domină împrejurimile satului Enisala, la intersecţia unor importante drumuri de apă şi de uscat. Cetatea a fost construită de puterea imperială bizantină şi de cea comercială genoveză la sfârşitul sec. XIII şi începutul sec. XIV. În timpul lui Mircea cel Bătrân cetatea a trecut în stăpânirea Ţării Româneşti, iar la sfârşitul domniei acestuia, când Dobrogea a fost cucerită de către turci, în cetate s-a instalat o garnizoană militară otomană. Ca element de arhitectură se impune bastionul porţii principale cu arcadă dublă continuată cu o arcadă oarbă. În anii '90 cetatea a făcut obiectul unui amplu proces de restaurare.
Waypoint

Muzeul Gospodarie Taraneasca

Muzeul gospădărie ţărănească din Enisala reprezintă o sinteză a gospodăriei tradiţionale din nordul Dobrogei, zona lacului Razim, de la începutul secolului al XX-lea. Ansamblul arhitectural cuprinde casa cu chiler şi câteva din anexele tipice pentru o gospodărie din aceasta zonă: bucătăria şi cuptorul de vară, grajdul pentru animale, porumbarul, şoproanele, fântâna. Pot fi văzute: instrumentar agricol, căruţe pictate tipic dobrogene, unelte pescăreşti, scule şi produse de dogărie, fierărie, albinărit, olărit, instrumentar pentru industria casnică textilă. Interiorul locuinţei relevă bogăţia şi frumuseţea ţesăturilor tradiţionale, fiind organizat în varianta sa tradiţională.

Comments

    You can or this trail