Time  2 hours 35 minutes

Coordinates 1314

Uploaded May 12, 2015

Recorded May 2015

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
3 f
-23 f
0
2.4
4.8
9.6 mi

Viewed 3423 times, downloaded 151 times

near el Poble Nou del Delta, Catalunya (España)

L’Encanyissada.-
La llacuna de l’Encanyissada es troba al costat dret del delta de l’Ebre, dins dels termes municipals d’Amposta i de Sant Carles de la Ràpita, és la llacuna més gran del Parc natural amb una extensió de 879,23 ha. Presenta una profunditat mitjana de 80 cm i es divideix en dos grans, una cubeta gran que presenta una comunicació amb el mar i una de petita anomenada el Clot que es troben unides per un istme anomenat el Racó de l’Embut.

La barreja d’aigua dolça i salada determina una elevada productivitat en petits organismes que són l’aliment d’aus i peixos, fet que produeix que la llacuna presenti unes elevades i diverses poblacions d’aquests grups d’animals. Això ha motivat que històricament hagi tingut una gran importància en aprofitaments humans com la caça i la pesca. La caça d’aus ha estat una activitat que s’ha realitzat d’una manera tradicional a la llacuna primer de forma privada fins a la creació de la reserva de caça de la llacuna de l’Encanyissada l’any 1986 per la Generalitat de Catalunya. Actualment constitueix l’única reserva de caça d’aus aquàtiques de Catalunya i prova de la importància que ha tingut aquesta activitat a la llacuna és l’existència de la Casa de Fusta, antic refugi de caçadors que va ser portat de Canada i muntat i instal•lat al Delta a principis del segle XX.

La pesca es realitza a la llacuna des de temps històrics i es tenen notícies de la seva importància ja en el segle XII. Els mètodes de pesca tradicionals emprats a la llacuna eren molt variats, gànguils, bussons, rall, tresmalls, etc.; però d’entre tots ells s’ha de destacar la pantena. La Pantena és un mètode tradicional de pesca d’una gran antiguitat i consisteix en un art fix, calat de banda a banda del canal de Sant Pere que comunica la llacuna amb el mar, es composa de dues parts, el cos i les ales. El peix en voler sortir al mar ha de passar per força pel cos, on els pescadors els capturen mitjançant una xarxa mòbil que es pot aixecar des del fons fins la superfície, aquesta pesca es troba gestionat per la cofradia de Sant Pere que en té la concessió des del 1879.

La llacuna de l’Encanyissada és probablement un dels llocs més coneguts i visitants del Parc Natural del Delta de l’Ebre. Al seu voltant podem trobar diferents miradors per a l’observació d’aus i des de la Casa de Fusta es pot iniciar un recorregut a peu (600 m.) o en bicicleta (seguint el carril bici i amb una longitud de 12 Km) al voltant de la llacuna.
Information

Sortida i arribada - La Casa de Fusta

Birding spot

Mirador del Carreter

Birding spot

Mirador de Patrau

Waypoint

Les bombes de la Séquia Gran

Bridge

La Pantena

Waypoint

El Poblenou del Delta

Birding spot

Mirador del Pont del Través

Intersection

Desvio a la Tancada

Birding spot

Mirador de la Casa de Fusta

3 comments

 • piñol May 16, 2018

  He fet la ruta, es molt maca i fàcil. Puntuació un nou.

 • Photo of albertoassens

  albertoassens Oct 15, 2018

  I have followed this trail  verified  View more

  Hemos disfrutado mucho con el recorrido. A nuestro hijo de 2 años le ha encantado la excusión

 • Photo of erill

  erill Oct 20, 2018

  Celebro que hayais disfrutado haciendo esta ruta.
  Salut!

You can or this trail