-
-
3,123 f
1,354 f
0
7.5
15
29.98 mi

Viewed 3338 times, downloaded 65 times

near Orreaga, Navarra (España)

Roncesvalles/ Oreaga es la principal població començament de les peregrinacions fins a Santiago. Visitem l’alberg de peregrins on aprofitem per fer-nos la credencial, la capella de Santiago estan fent la missa de peregrins, es plena a vesar de devots que comencen la seva pelegrinacio/ aventura cap a Santiago.
Seguim al camí fins Biscarreta, gairebé son les 8 de la darda, ens allotgem en un alberg privat i podem conviure amb altres pelegrins, es auster i correcte.
Comencem el dia, sembla que vol ploure, dia grisos, emprenem el tram de camí que ens conduirà fins Iruña Acompanyats sempre de devotes i devots peregrins que a peu i en bicicleta comencen cap a Santiago. El camí es una autèntic passeig de vianants que dels diferents refugis de peregrins es van incorporant per tal de dur a terme l’etapa del dia. Nosaltres sense gaire be aturar-nos anem deixant enrere poblacions. El cami arriba a ser impracticable per la bici. En preguntar uns veïns molt atents, com tots els que hem preguntat al llarg del Camí, ens indiquen el carril bici que seguint la ribera del riu arga ens deixa a la mateixa muralla de Iruña. Seguim les darreres senyals que ens condueixen per carrers famosos pels correbous , alberg de pelegrins i Catedral.
Som gaire be a la sortida d’Iruña.
Bon Camí.

Aquests traçats son per documentar les sortides que anat fent al llarg dels darrers anys i que anat publicant al bloc http://cicloturisme100x100.blogspot.com.es/.
Espero que us puguin ajudar a l’hora de prepara la vostra ruta.
No faig una descripció detallada del recorregut doncs la podeu veure seguint el traç amb un mapa tipus ICC 1/5000. Pel que fa a la dificultat, es la que he pogut experimentar personalment, amb totes les limitacions.

És bastant difícil donar una definició exacta del cicloturisme. És un esport tan plural, tan complex, tan personal, tan original… que no és possible etiquetar-lo mai. Es viu o no es viu, un té la sensació o no la té!

El terme “cicloturisme” engloba totes les formes de ciclisme recreacional, no competitiu, tots els àmbits d’utilització de la bicicleta en constant recerca.

És l’esport que es fa sense presses (no s’ha d’arribar el primer enlloc), sense premis (la satisfacció es troba a cada pedalejada). És l’esport en què no s’intenta imitar el ciclisme d’alta competició, i s’hi cerca, moltes vegades, l’autosuficiència. És un dels majors plaers que proporciona la bicicleta. No és important quants de quilòmetres es fan, ni amb quin temps, sinó com i per on es va. L’autèntic cicloturisme comença bastant abans de la primera pedalejada, preparant els itineraris, estudiant els mapes, parlant, acumulant informació, estudiant els llocs, les formes de menjar i dormir, preparant el material i la bicicleta, posant-se físicament a punt…

El cicloturisme, més que un esport, és un cert estil, una certa concepció i una certa filosofia de la vida. És una combinació indivisible entre home i màquina. És sinònim de llibertat i d’independència. Ens ajuda a redescobrir sensacions perdudes del nostre món intern, a retrobar els plaers més intensos, i a connectar i a interpretar el nostre entorn i la realitat de la vida. És una font inesgotable de satisfaccions variades per a totes les edats. Tampoc no està renyit amb el concepte de família, ja que aquest meravellós enginy mecànic es revela també com una ferramenta d’unió familiar. Avui en dia és habitual la imatge de les parelles amb els seus fills, que comparteixen les emocions d’una passejada amb bicicleta.
Que gaudiu de la sortida i si cal qualsevol informació no dubteu quedo a la vostra disposició.

View more external

1 comment

  • Photo of joanbtt

    joanbtt Jan 6, 2013

    I have followed this trail  View more

    Algun eixalabrat perdia les maletes...

You can or this trail