Coordinates 613

Uploaded May 5, 2018

-
-
1,020 f
335 f
0
7.5
15
30.02 mi

Viewed 130 times, downloaded 0 times

near Tata, Komárom-Esztergom megye (Magyarország)

Kelenföldről Tatáig vonattal, onnan saját erőből mentünk Esztergomig (haza újra vonat, Ürömtől ismét keréken) A valós össztáv egyébként kb. 68 km volt.. [Az időbe és energiába belefért volna, hogy Tata-Tóvárosnál leszállva megkerüljük a tavat - majd legközelebb]. Szomódtól gyenge kaptató Dunaszentmiklósig, ahol a hegytetőre kiváló kilátót emeltek. A szűk út pincesoron vezet fel. A Duna és a 10.sz.főút felé útba esik a Hill Top Borászat - pazar kilátással. Nyergesújfalutól elkülönített kerékpárút vezet Esztergom felé. Ez állítólag a 6.sz.EuroVelo. Tát után az esztergomi leágazásnál a minősíthetetlen híd-átvezetésnél minden további nélkül véget ér és egy arasznyi széles, kavicsos ösvényben folytatódik. Itt a kereszteződés után ismét közúton lehet Esztergomig menni.
panorama

Kilátó

Dunaszentmiklós, kilátó a hegytetőn pazar panorámával.
Photo

Pincesor

Meredek és egy autónyi szűk aszfaltút vezet fel a kilátóhoz.
panorama

panoráma

Dunaszentmiklós
Shelter

Hill Top

Borászat és borszálló a Duna fölé magasodó hegyen Neszmély felett. Játszóteres, medencés parkkal étteremmel és szállás lehetőséggel (az áraknak érdemes utánanézni az interneten!). Az étteremből pazar kilátás nyílik a Duna felé
River

piknik

Nassoltunk a Duna partján. Szemben, a szlovák oldalon kormorán kolónia szárítja a fát
Risk

Kerékpárút vége!

Jótét lelkek az útra írták figyelmeztető nyilaikat és felhívásaikat, például LASSAN! Érdemes komolyan venni a hidacskára felhajtás/lehajtás során. Az ösvényes továbbvezetés pedig egyszerűen elképesztő!

Comments

    You can or this trail